AKP Seçim Bildirgesi'nde, Türkiye'nin kronik sorunu işsizliğin önlenmesine yönelik istihdam politikasında IMF rotasından ayrılmayacağını...

AKP Seçim Bildirgesi'nde, Türkiye'nin kronik sorunu işsizliğin önlenmesine yönelik istihdam politikasında IMF rotasından ayrılmayacağını ortaya koydu. Bildirge'de esnek istihdam biçimlerinin artırılacağı vurgulandı. Bu kapsamda, esneklik ve güvence uygulamalarının bir arada ele alınacağı, işçi ve işverenler açısından çekici kılınması için gerekli uyumlaştırma çalışmalarının yapılacağı bildirildi. İstihdam üzerindeki vergi yüklerinin yanı sıra, yasal sorunların azaltılacağı sözü verildi.

IMF'YE SÖZ VERİLDİ
AKP Seçim Bildirgesi'nde işsizliğin azaltılması yönünde son 5 yılda yapılan çalışmalara geniş bir şekilde yer verilirken, bu konudaki vaatler ise IMF'ye verilen sözlerden öteye geçmedi. İstihdam sorunun çözümüne ilişkin somut öngörülerin yer almadığı AKP Bildirgesi'nin "istihdam" bölümünde son 5 yılda yapılan çalışmalar ve seçim sonrası öngörüler sıralandı.

AKP Seçim Bildirgesi'nde esnek istihdam modellerinin artırılacağı belirtilerek, esneklik -güvence ilişkisinin korunacağı iddia ediliyor. Bildirge'de, çalışma yaşamına ilişkin şu vaatlerde bulunuluyor: "Çalışma hayatına ilişkin bürokratik formaliteler daha da basitleştirilecek, gereksiz düzenlemelerden kaçınılacak. İşverenlerin işçi çalıştırmasına yönelik özendirici düzenlemelere gidilecek. İstihdam üzerindeki yüklerin hafifletilmesi için İş Kanunu'na göre açılması zorunlu birimler konusunda kolaylaştırıcı düzenlemeler yapılacak."