Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yakında Türkiye’ye ziyaret gerçekleştireceği ve bu ziyaretin hazırlıklarının yapıldığına ilişkin haberleri yalanladı. Putin ve Erdoğan son olarak 25 Mart Cumartesi günü telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Kremlin, Putin'in Türkiye'yi ziyaret edeceği haberlerini doğrulamadı
Fotoğraf: AA

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’yi ziyaret edeceğine ilişkin haberleri doğrulamadı.

Sputnik’te yer alan habere göre, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Türkiye’ye olası ziyareti hakkındaki bir soruyu yanıtlayan Peskov, “Hayır, bu doğru değil” cevabını verdi.

Rusya Devlet Başkanı Putin ve Erdoğan son olarak 25 Mart Cumartesi günü bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bu görüşmenin ardından Hem Türkiye hem de Rusya basınında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye’yi ziyaretine hazırlandığı öne sürüldü. Gizli tutulduğu öne sürülen ziyarette Putin ve Erdoğan'ın deprem bölgesini ziyaret edecekleri de iddialar arasında yer aldı.

25 Mart Cumartesi günü Putin ile Erdoğan arasında gerçekleşen telefon görüşmesini Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı "Türkiye-Rusya ilişkilerini geliştirecek adımlar ve Rusya-Ukrayna savaşına dair gelişmeler konuşuldu" diye duyururken, Kremlin’den yapılan açıklamada görüşmede tahıl koridoru anlaşmasının konuşulduğu aktarılmıştı.

Putin ile Erdoğan’ın son yüz yüze görüşmeyi Ekim 2022’de Astana’da gerçekleştirmişti.