Birleşik Haziran Hareketi (Haziran) İstanbul Meclis’i işçi sınıfının emek ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’a yaklaşırken bütün işçileri ve yurttaşları Bakırköy’e çağırdı. Fabrikalardan sokaklara dek her alanda hayatı değiştirme çağrısı yapılan açıklamada, “özgürlüğe olan inancımızla hep birlikte Bakırköy Pazar Alanı’nda buluşuyoruz” ifadeleri kullanıldı. Haziran’ın açıklaması şöyle: “AKP iktidarı tarafından uygulanan neo-liberal politikalar sonucunda Türkiye dünyanın […]

Krizin faturasını patronlar ödesin

Birleşik Haziran Hareketi (Haziran) İstanbul Meclis’i işçi sınıfının emek ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’a yaklaşırken bütün işçileri ve yurttaşları Bakırköy’e çağırdı. Fabrikalardan sokaklara dek her alanda hayatı değiştirme çağrısı yapılan açıklamada, “özgürlüğe olan inancımızla hep birlikte Bakırköy Pazar Alanı’nda buluşuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Haziran’ın açıklaması şöyle:

“AKP iktidarı tarafından uygulanan neo-liberal politikalar sonucunda Türkiye dünyanın en kırılgan ekonomileri arasına girmiştir. Yarattıkları krizin faturasını emekçilere ödettirmeye çalışıyorlar. Krizin faturasını emekçiler değil, patronlar ödesin.

Ülkeyi tek adam diktatörlüğü ile yönetmeye çalışıyorlar. Sandıktan kendileri çıkmadığında her türlü yalana ve riyaya başvuruyorlar. Ranta dayalı saltanat düzenlerinin sarsılmasından korkuyorlar. Değiştirmek için, geleceği kazanmak için, umudu büyütmek için tüm İstanbul halkını 1 Mayıs’ta Bakırköy Pazar Alanı’nda buluşmaya çağırıyoruz.”

Bursa’da Kent Meydanı’nda

Bursa 1 Mayıs Tertip Komitesi, kıdem tazminatının fona devredilmesine ve iş güvencesini ortadan kaldıracak saldırılara karşı bütün işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta alanlara çağırdı. Komite, “1 Mayıs Çarşamba günü saat 14.00’da Çarşamba’dan Kent Meydanı’na yürüyoruz” dedi.

Antep, Kırkayak Parkın’da

Antep’te DİSK, KESK, TMMOB, TTB, TÜRK-İş ve siyasi partilerin katılımıyla Yeşilsu Parkı’nda 1 Mayıs’a çağrı için basın açıklaması düzenlendi. Tertip komitesi adına açıklama yapan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik krizin faturasının halka kesilmeye çalışıldığını belirterek, “Bugün Türkiye’de 5 milyona yakın işsizlikle karşı karşıyayız 1 Mayıs’ta tüm Antep halkını saat 11.30’da Kırkayak Parkı’nda düzenlenecek olan mitinge çağırıyoruz” dedi.

Kanlı 1 Mayıs unutulmadı

Siyasi parti ve dernekler, 1 Mayıs 1977 Katliamı’nda yaşamını yitirenleri Taksim’de bulunan Kazancı Yokuşu’nda karanfillerle andı. Anmada, “1 Mayıs 1977 Katliamını unutmadık, unutturmayacağız” pankartları açılarak karanfiller taşındı. Ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

***

İmamoğlu’na davet

Öte yandan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti. İmamoğlu’nu tebrik eden oda ve sendikalar, görevinde başarılar dileyerek 1 Mayıs’a davet etti.