HDP'li Ertuğrul Kürkçü, "mevcut durumunda HDP açısından başka bir parti etiketiyle seçimlere girmenin çok kolay görülmediğini" söyledi

Kürkçü: HDP'den başkası olmaz

Zeynep Kuray - zeynokuray@hotmail.com

HDP'li Ertuğrul Kürkçü, "mevcut durumunda HDP açısından başka bir parti etiketiyle seçimlere girmenin çok kolay görülmediğini" söyledi.

Yunanistan’daki seçimlerin SYRIZA'nın zaferiyle sonuçlanması, gözleri Türkiye’deki genel seçimler öncesi demokratik güçlerin ortaklaşıp, ortaklaşmayacağı yönündeki tartışmalara çevirdi. Konu hakkında konuştuğumuz HDP Mersin Milletvekilli ve Sözcüsü Ertuğrul Kürkçü, HDP’nin seçimlere Birleşik Haziran Hareketi ile ortak girmeye hazır olduğunu, gelecek cevabı beklediklerini aktardı. Burada isim veya vitrinden çok süreci kaçırmamanın önemli olduğunu hatırlatan Kürkçü, ortaklık kurmak açısından uygun koşulların mevcut olduğunu ve "Tayyip Erdoğan tek başına iktidar ve anayasal gücü elde etmesin" diyenlerin üzerine düşünmesi gereken çok önemli bir mesele olduğuna dikkat çekti.

Mevcut durumunda HDP açısından başka bir parti etiketiyle seçimlere girmenin çok kolay görülmediğini ifade eden Kürkçü, ancak  isim  veya vitrinin  sadece teknik bir ayrıntı olduğunu esas olanın seçimlere ortak  girmek  olduğunu kaydetti. Kürkçü, Birleşik Haziran Hareketine HDP ‘ye  katılması yönünde her hangi bir dayatma yapılmadığını, sadece seçim faaliyetini ortaklaşma yürütmeyi teklif ettiklerini söyledi.  

CHP'YE ELEŞTİRİ

CHP’nin seçimlere Birleşik Haziran Hareketi ile katılabileceğine yönelik söylemlerini de değerlendiren Kürkçü, CHP’de öyle bir potansiyel görmediklerini ifade etti. Kürkçü, CHP ‘nin bu seçimlerde de önceki seçimlerde olduğu gibi, sağa, milliyetçiliğe ve cemaate oynayarak seçimi kazanma eğilimini sürdüreceğini vurguladı.