İktidarın muhalefeti sürekli hedef göstermesi bu kez CHP'ye yansıdı. İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın ardından CHP İstanbul İl Başkanlığı da saldırıya uğradı.

Kurşunların hedefi bu kez CHP oldu
Fotoğraf: DHA

POLİTİKA SERVİSİ

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın kurşunlanmasının ardından CHP İstanbul İl Başkanlığı da saldırıya uğradı. Saldırıyı dün CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu duyurdu. Kaftancıoğlu, saldırının saat 05.00 sıralarında düzenlendiğini bildirdi.

Kaftancıoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "06.04.2023 (dün) saat 05.00 sularında TEM Otoyolu Seyrantepe mevkiinde bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığımıza yönelik düzenlendiği düşünülen bir silahlı saldırı gerçekleşmiştir. Binada görev yapan nöbetçi polis memuru ile binanın bulunduğu alandaki özel güvenlik görevlisinin ifadelerine göre olayda 6-7 el ateş edilmiştir. İlk belirlemelere göre İl Başkanlığımıza isabet eden mermi bulunamamış, olay mahallinde boş kovanlar bulunmuştur" ifadelerini kullandı.


Daha sonra il binası önünden açıklamalarda bulunan Kaftancıoğlu şunları söyledi: “Hedef il binası mıdır değil midir bunun cevabını vermesi gereken ben değilim. Ben de biz de en az sizin kadar merak ediyoruz, bu saldırının ne amaçla ve kimler tarafından yapıldığını. Umarım bu sorunun cevabını vermesi gerekenler olması gerektiği gibi araştırıp doğru neyse bir an önce bunu bulurlar ve bunun cevabını biz de öğrenmiş oluruz. 1 hafta önce İYİ Parti İstanbul İl binasına yapılan saldırı, bu sabaha karşı il binamızın hemen karşısından açılan ateşler… Umarım hepimiz için tatmin edici bir açıklama olabilir. Ama bir hafta içinde İstanbul’da iki tane siyasi parti il başkanlığı önünde herhangi bir olay olma ihtimali dünyadaki en büyük ikramiyeyi kazanma ihtimalinden daha düşüktür diye tahmin ediyorum.”

DSP’ye yaptığı ziyarette olaya ilişkin konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise “hiç kimse merak etmesin kimse karamsarlığa kapılmasın, emin olun 15 Mayıs'ta bu ülkeye baharı getireceğiz, huzuru getireceğiz. Bu tür olaylar olmayacak, olayları yaratanlar da sürat ile yakalanıp yargılanacaklar kimse üzülmesin. Biz üzülmüyoruz ama tabii böyle bir olayın olmaması bizim arzularımızdan birisi. Bu olmayacak bir daha Türkiye'de” dedi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Elde edilen kamera görüntülerinde Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumundan TEM Otoyolu Edirne istikametine otoyolun ikinci şeridinde hızla seyreden bir araçtan havaya ateş edildiği tespit edilmiştir. Yapılan çalışmalarda, yol kenarında 2 adet kovan bulunmuştur" denildi.

İYİ Parti Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve eski İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, saldırıya ilişkin, "Dün İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığımız, bugün CHP İstanbul İl Başkanlığı! Saldırılar bizleri yolumuzdan döndüremeyecek. Demokrasi ve milletin iradesi kazanacak. Geçmiş olsun!" dedi.

SOL Parti'den yapılan açıklamada, "CHP İstanbul İl Başkanlığı'na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz, tüm dayanışmamızla yanınızdayız. Unutulmasın ki halkın örgütlü gücünden daha büyük bir güç yok, tüm gücümüzle saldırılara karşı tüm muhalefet güçleriyle omuz omuza SOL var" denildi. SOL Parti ayrıca CHP İl Başkanlığı’nı da ziyaret etti.

Savcılık ve Valilik tarafından yapılan iki ayrı açıklamada ise havaya ateş edildiği öne sürüldü.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binası da 31 Mart'ta kurşunlanmıştı. Olaya ilişkin inşaat bekçisi Melihşah E. gözaltına alınmıştı. Melikşah E. ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, önceki gün TBMM'deki grup toplantısında partisinin İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik gerçekleştirilen saldırıyla ilgili konuşurken kürsüden yere kurşun fırlatmıştı.

AKSARAY'DA GENÇLİK KOLARINA SALDIRI

Öte yandan Aksaray'da önceki akşam saatlerinde CHP Gençlik Kolları üyelerine muştalı, bijon anahtarlı saldırı gerçekleşti. Saldırının AKP Gençlik Kolları tarafından yapıldığı iddia edildi.

Aksaray üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde saldırıda yaralanan parti üyelerini ziyaret ederek açıklama yapan CHP Aksaray Milletvekili Aday Adayı Ali Abbas Ertürk, "CHP Gençlik Kollarına AKP Gençlik Kolları tarafından organize bir saldırı düzenlenmiştir. Akıllarından ne geçerse geçsin CHP'nin hiçbir ferdini bir milim geri adım attıramazlar. Buradan AKP İl Başkanına sesleniyorum çakallarını çek!" dedi.

***

Bir saldırı da YSP'ye

İstanbul’un Bahçelievler ilçesine bağlı Kocasinan Mahallesi’nde açılan Yeşil Sol Parti’nin (YSP) seçim bürosuna ırkçı saldırı gerçekleşti. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından sabah saatlerinde büroda kimsenin bulunmadığı saatlerde gerçekleşen saldırıda, dışarıda asılı bayraklar, duvarlara yapıştırılan stickerlar söküldü. Duvar ve yerlere üç hilalin yanı sıra küfür ve hakaret içeren yazılamalar yapıldı. YSP Bahçelievler İlçe Örgütü, saldırıya ilişkin savcılığa suç duyurusunda bulunacak.