Kurtulmuş, "Biz bu ülkenin evlatlarını, Aleviler, Sünniler, Şiiler vesaire diyerek mezheplerine, meşreplerine göre ayırmayız. Çünkü biz, bu ülkenin insanlarının yüzde 99'u Müslüman'dır ve hepimizin ortak dini Müslümanlıktır, İslam'dır." diye konuştu.

Kaynak: AA
Kurtulmuş: Mezhep siyaseti doğru değil, ülkenin yüzde 99'u Müslüman'dır
FOTOĞRAF: AA

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Arnavutköy Belediyesi Çok Amaçlı Salon'da ilçedeki mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve meclis üyeleriyle bir araya geldi.

Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, "Türkiye'de bir tarafta milletin değerlerini, milletin taleplerini, milletin ihtiyaçlarını, milletin gelişme, büyüme, yükselme, ileriye gitme arzularını, ülkülerini, hayallerini bilen, buna göre hareket eden, buna öncülük yapmaya çalışan, buna toplum adına, millet adına sözcülük yapmaya çalışan bir siyaset çizgisi var. Diğer tarafta da maalesef hiçbir çivi çakmayan, çakılmasından da rahatsızlık duyan bir taraf var." dedi.

AKP'nin en temel özelliklerinden birinin kapsayıcı ve kuşatıcı bir parti olması olduğunu savunan Kurtulmuş, "Birisi kalkıyor diyor ki 'ben Sünniyim', öteki kalkıyor diyor ki 'ben Aleviyim.' Kimlikler üzerinden siyaset yapmak özellikle dünyanın içinde bulunduğu bu dönemdeki riskler bakımından fevkalade tehlikelidir. Cumhurbaşkanı'mızın sözünü duydunuz. Biz bu ülkenin evlatlarını, Aleviler, Sünniler, Şiiler vesaire diyerek mezheplerine, meşreplerine göre ayırmayız. Çünkü biz, bu ülkenin insanlarının yüzde 99'u Müslüman'dır ve hepimizin ortak dini Müslümanlıktır, İslam'dır. Bundan da şeref duyarız. Bundan da iftihar ederiz." diye konuştu.
Kurtulmuş, bir başkasının da köken ve ırk üzerinde siyaset yapmasını doğru bulmadıklarını ifade etti.