"Laik eğitim için mücadelemiz sürecek"

Nevzat Çağlar Tüfekçi

Eğitim Sen Milas Temsilciliği tarafından Ata Park’ta yapılan basın açıklamasında, Türk-İş tarafından imzalan toplu iş sözleşme süreci, eğitim öğretim yılının başında süregelen sorunlar ve ülkenin pek çok yerinde meydana gelen doğa katliamlarına vurgu yapıldı.

Öğretmenlerin ücret dengesizliğine dikkat çekilen basın açıklamasını Eğitim Sen Milas Temsilciliği adına Nihat Erdoğan okudu.

"Yine dağ gibi birikmiş sorunlarla, 9 Eylül 2019 Pazartesi günü okullar açılıyor. Eğitim sisteminde yaşanan sorunların kaynağı bizmişiz gibi ısrarla emeğimiz, mesleğimiz, niteliğimiz, haklarımız tartışmaya açılıyor" diyen Erdoğan, "Meslek kanunu çalışmaları kapalı kapılar ardında, güya bizim için ama bize rağmen yürütülüyor. Bizlerin şaşırmadığı bu durumun en temel nedeni, eğitim politikaları oluşturulurken eğitimin temel öznesi olan biz öğretmenlerin iradelerinin, görüşlerinin yok sayılmasıdır. Her geçen gün sorunlarımız derinleşiyor, taleplerimiz ve önerilerimiz hayat bulmuyor. Atama bekleyen meslektaşlarımız, aynı işi yapmamıza rağmen; ücretli, sözleşmeli, kadrolu adı altında farklı biçimlerde istihdam edilmemiz, satın alma gücümüzün enflasyon karşısında erimesine rağmen bizlere sunulan trajikomik zam oranları gibi durumların sözü dahi açılmıyor. Yönetici atamalarında yapılan adaletsizlikler, mülakat adı altında yapılan kayırmacılık ve en önemlisi liyakate dayanmayan atamalar eğitim camiasında yönetime olan güveni zedelemektedir” şeklinde konuştu.

“DOĞAMIZIN YOK EDİLMESİNE KARŞIYIZ”

Türkiye’nin pek çok yerinde yaşanan doğa katliamlarına da değinen Erdoğan, “Eğitim Sen olarak yapılan tüm haksızlıkların ve adaletsizliklerin karşısında olacağız. Cerattepe'den IDA dağlarına, Istıranca ormanlarından Alpu ovasına; Muğla Karabağlar yaylasından Yatağan Turgut köyüne, Çamköy-Karadam ve İkizköyden Ilbıra Dağına kadar bu memleket bizim. Köyümüzün, ırmağımızın, dağımızın, ormanlarımızın madenler için istimlak edilmesine, yok edilmesine kesinlikle karşıyız. Uygarlıkların başkenti, tarihi ve eşşiz doğasıyla Milasımız'ın, ülkemizin diğer güzelliklerinin gelecek nesillere taşınması için buradan her türlü desteği vereceğimizi belirtiyoruz. Sonuç olarak; aklın, bilimin ışığında demokratik laik bir eğitim mücadelemiz devam edecektir” ifadelerini kullanıldı.