MHP’li Mut Belediyesi’ni eleştiren harita mühendisine sekiz kişi saldırdı. Avukat Çetin, aralarında Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker ile iki başkan yardımcısının da bulunduğu sekiz kişi hakkında suç duyurusunda bulundu, “Mut’u çetelere teslim etmeyin” ifadesini kullandı.

Maganda gibi başkan

Abidin YAĞMUR

Mersin’in Mut ilçesinde mühendis Akif Çetin, belediye çalışanı olan sekiz kişinin saldırısına uğradı. Avukatı Behiye Çetin, konuyu yargıya taşıdı.

Başkan Şeker’in bazı uygulamalarını eleştiren, kimi alanlarda usulsüzlükler yapıldığını ileri süren harita mühendisi Çetin, bu iddiaları sosyal medyada dile getirmesinden kısa süre sonra sekiz kişilik grubun saldırısına uğradı. Avukatı Behiye Çetin, saldırının ardından savcılığa suç duyurusunda bulundu ve olayın arkasında belediye başkanı ile sekiz belediye çalışanının olduğunu iddia etti.


Suç duyurusu dilekçesinde yer alan iddialara göre saldırı, 19 Ekim’de gerçekleşti. İddiaya göre, Çetin, belediye çalışanı olan, aynı zamanda taksicilik yapan S.K ile M.A.M’yi aradı ve araç istedi. Adı geçen kişiler Çetin’i araçla aldı, sonrasında da S.K ve M.A.M’yi bir petrol istasyonu önünde durdurdu. Akif Çetin de kahve içmek için araçtan indi. O sırada H.U. ve kimliği tespit edilemeyen bir kişi, araçla olay yerine geldi. İkilinin telefon görüşmeleri yapmalarının ardından bir özel araç daha istasyona geldi, içinden de 3 kişi çıktı. Sayıları 5’i bulan şahıslar, Çetin’in yanına gelerek belediyeye dair eleştirileriyle ilgili tartışmaya başladı. Gruptan bazıları, “Belediye ile ilgili konuşma. Başkan senin defterini dürdü” diyerek tehdit etti. Tartışmalar sürerken bir başka özel araç olay yerine geldi ve araçtan inen 3 kişi beklemeye başladı. Bu esnada Çetin’e içlerinden biri demir sopa ile saldırdı. Darbenin etkisiyle Çetin baygınlık geçirdi. Ancak saldırganlar vurmaya devam etti. Ağır yaralanan Çetin, hastaneye kaldırılırken saldırganlar geldikleri araçlarla olay yerinden kaçtı.

Saldırı öncesinde ve saldırı anında yaşananlar ise çevredeki işyerlerin kameralarına yansıdı. Kamera kayıtlarını inceleyen Avukat Behiye Çetin, saldırıya katılan ve orada bulunan kişilerin M.A.M., (Mut Belediyesi Başkan Yardımcısı), S.K, (Mut Belediyesi Başkan Yardımcısı), K.K. (Taksi şoförü, H.U. (Mut Belediyesi memuru, aynı zamanda taksi işleticisi), M.Y. (Mut Belediyesi Fen işleri memuru), A.S.K. olduğunu tespit etti. Adı geçen kişiler hakkında “kasten yaralama” iddiasıyla suç duyurusunda bulunurken MHP’li Başkan hakkında da “kasten yaralama” ve “azmettirme” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Çetin, görüntü kayıtlarında görülen ancak maskeli olduğu için tanınmayan 2 kişi hakkında da dilekçe verdi.

MAĞDUR HASTANEDE

Avukat Behiye Çetin, saldırganların, mağdur Çetin hakkında “hakaret” iddiasıyla suç duyurusunda bulunduklarını da kaydetti. Tamamı belediyede çalışan ve Ülkü Ocakları’na üye olan saldırganların suçu bir kişiye yıkmak istediklerini, bu nedenle delil karartma yolunu seçtiklerini de iddia eden Çetin, soruşturma dosyasına giren 5 CD’den 4’ünün kırık ve çalışamaz durumda olduğunu, sadece bir CD’den görüntülerin izlenebildiğini ifade etti. Çetin, CD’lerin kullanılmaz hale gelmesi nedeniyle 2 polis hakkında da “görevi kötüye kullanma”dan suç duyurusunda bulundu.

Av. Çetin, BirGün’e yaptığı açıklamada, Akif Çetin’in ağır yaralandığını, işitme kaybı yaşadığını ve kronik ruhsal hastalığı nedeniyle şu an Adana’da hastanede tedavi altında olduğunu kaydetti: “Belediye çalışanları ve siyasi aktörler, kendilerine muhalif olan kişileri, şiddet ile sindirmeye çalışarak, kanaatimizce, tartışacak yeterli akıl ve bilgi birikimine sahip olmadıklarını göstermişlerdir. Mut, çetelerin hüküm sürdüğü, herkesin sustuğu, korkunun esiri insanların olduğu bir yere dönüştürülmek istenmekte. Herkes susar ise, eline silahı alanın meşru kabul edildiği bir Mut oluşacak ve böyle bir yer güvenli olamaz.”