CHP'nin 32. Kurultayı'nın ilk gününde konuşturulmayan, genel başkan aday adayı Ayhan Yalçınkaya, CHP'den ayrılmayacağını belirterek...

CHP'nin 32. Kurultayı'nın ilk gününde konuşturulmayan, genel başkan aday adayı Ayhan Yalçınkaya, CHP'den ayrılmayacağını belirterek, parti içinde çalışmalarını sürdüreceğini söyledi. Yalçınkaya Turist Otel'de düzenlediği basın toplantısında, kurultayın ilk gününde kendisine söz verilmemesini "doğru bir olay olmamıştır" diye değerlendirerek, divanın "söz istemedi" gerekçesi sunmasının da gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Divan oluşumunun hemen ardından, söz almak için başvurduklarını, ilk söz isteyenin de kendisi olduğunu dile getiren Yalçınkaya, "Yeterlilik önergesi hakkında aleyhte konuşma hakkı verilmedi. CHP'de önemli görevler yapmış insanlara bu tür davranışlar hiç yakışmıyor" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yeni dönemde başarılar dileyen Yalçınkaya şunları kaydetti: "Biz CHP'yi Türkiye'nin büyümesi ve gelişmesi için bir araç olarak görüyoruz. 'CHP'den ayrılacaklar' gibi söylemlerle bize'çamur' atmaya çalışmasınlar. Böyle bir tavır partinin geleceğine hakarettir. Ayrıca, Kurultay'da genel başkanlık adaylığının kabul edilmesi için yapılan oylamada, verilen bir oy bana ait değildir, söz konusu oy tepki oyudur." Yalçınkaya, önce kendisini destekleyen bazı delegelerin daha sonra CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç'u desteklediği yönünde ki iddiaları ise doğruladı.

ORAN 'GENEL BAŞKANINA' DESTEK OLACAK

Aday adaylardan işadamı Umut Oran da seçileme-mesinin kendisi için sürpriz olmadığını, "Bundan sonra genel başkanımıza, parti yönetimine seçilecek arkadaşlarımıza her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" dedi. Genel başkanlık seçimi sonucuna ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Oran, Haluk Koç'un ve kendisinin aldığı imza sayısını düşük bulduğunu, beklentilerinin altında bir sayıda kaldıklarını ifade ederek şöyle devam etti: "Ben bundan sonra siyaseti CHP'de yapacağım. CHP'nin daha da güçlenmesi, en kısa zamanda iktidara gelebilmesi için bu çalışmaları yapacağım. En önemli irade kurultay iradesidir. Delegelerin verdiği kararı saygıyla karşılıyorum. Bundan sonra genel başkanımıza, bugün parti yönetimine seçilecek arkadaşlarımıza her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Biz örgütümüzün, delegelerimizin her zaman yanında olacağız. Önümüzdeki yerel seçimde, ondan sonraki genel seçimde daha önce söylediğim gibi AKP'yi muhalefete oturtmak, CHP'yi iktidara getirmek için elimizden gelen her türlü gayreti, çabayı sürdüreceğiz."

BU DA OLDU: Kurultay'da Kürtçe şarkılar çalındı

KURULTAY salanunda PM seçimleri öncesinde Kürtçe şarkılar çahnınması dikkat çekti. Siyasi gözlemciler Kürtçe şarkılar çalınması "Kürt açılımına dönük bir makyaj" olarak yorumladı. Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelikleri için seçimlerin yapılması için delegelerin ve katılımcıların beklediği sırada salonda zaman zaman Kürtçe şarkılar da çalındı. Kurultayda Aynur Doğan'dan "Keça Kurdan", Ciwan Haco'dan "Se Se" ile Kadir İpek'in seslendirdiği "Werin Seva" isimli Kürtçe parçalar çalındı. DİHA