Malatya HAZİRAN: Direnen Filistin halkı kazanacak

Malatya Birleşik Haziran Hareketi İsrailin Filistin'de yaptığı katliama tepki göstererek bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını Birleşik Haziran Hareketi adına okuyan Ali Ekber Baytemur "ABD Başkanı Trump''ın fitilini ateşlediği Kudüs provokasyonu, dün işgalci israil devleti tarafından gerçekleştirilen bir katliama dönüştü. Washington'ın Kudüs'ü İsrailin başkenti olarak kabul etmesi ve büyükelçiliğini kente taşımasına tepki gösteren onlarca filistinliyi israil askerleri vahşice öldürdü.

İşgale ve adaletsizliğe karşı 70 yıldır onurlu bir direniş sergileyen Filistin halkını malatyadan selamlamliyoruz yanlarında olduğumuzu dile geriyoruz" dedi.

Başta Filistin halkı olmak üzere emperyalist barbarlığa direnen tüm ortadoğu halklarının yanında olduklarını vurgulayan Baytemur, "Bu topraklarda barışın,demokrasinin,eşit ve adil bir yaşamın emperyalizme yerli işbirlikçilerine karşı verilen bağımsızlık mücadelesi üzerinden yukselecegine tüm varlığımızla inanıyoruz. Emperyalistler yenilecek. Zafer direnen filistin halkının olacak" ifadelerini kullandı.

malatya-haziran-direnen-filistin-halki-kazanacak-463976-1.