Cengiz İnşaatın sahibi Mehmet Cengiz, depremzedeler için yaptığı 3 milyar TL'lik bağış sonrası "Sevgili Beşli Çeteler, dekontları mutlaka saklayın. Onları 418 milyar dolarlık borcunuzdan düşeceğim" açıklaması yapan Kılıçdaroğlu'na "Ben bu yardımı alın terimle millete hibe ettim" yanıtı verdi.

Mehmet Cengiz'den Kılıçdaroğlu'na 'bağış' yanıtı: Ben bu yardımı alın terimle millete hibe ettim

Cengiz İnşaat'ın sahibi Mehmet Cengiz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik sözlerine yanıt verdi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük deprem için yapılan bağış kampanyasına 3 milyar TL bağışlayan Cengiz Holding'in sahibi Mehmet Cengiz, Kılıçdaroğlu'nun "Sevgili Beşli Çeteler, dekontları saklayın; 418 milyar dolarlık borcunuzdan düşeceğim" sözleriyle ilgili açıklama yaptı.

Oda Tv'de yer alan habere göre, Cengiz, "Bu acı günde böyle şey konuşulur mu ya. Şu anda elli bin kişiye ekmek veriyorum. Sen de yap ben devamlı yapıyorum. Ben paramı yurt dışına kaçırmıyorum ki Türkiye'ye yatırım yapıyorum. Yardımla ilgili borcum çıkarsa (Kemal Kılıçdaroğlu) bunu o borçtan düşmesin. Ben bu yardımı alın terimle millete hibe ettim. Çıkarsa borcum onu da öderim. Bunu gündeme getirdiler, naşka bir şey bulamadılar ben bunu çok yadırgıyorum" dedi.

Cengiz Holding, 8 televizyonun depremden etkilenenler için düzenlediği ortak yayında 3 milyar TL bağış açıkladı. Kılıçdaroğlu da, “Sevgili Beşli Çeteler, bu akşamki bağış performansınız gözlerimi yaşarttı. Dekontları mutlaka saklayın; onları 418 milyar dolarlık borcunuzdan düşeceğim" açıklaması yaptı.

Ertesi gün Cengiz Holding'e, 3 milyar 10 milyon TL’lik yatırımı için verilen teşvik Resmi Gazete'de yayımlandı. Holding, yüzde 100 vergi indirimi, yüzde 85 yatırıma katkı oranı olmak üzere gümrük vergisi muafiyeti, azami 75 milyon TL nitelikli personel desteği gibi teşviklerden yararlanacak.