Menemen’deki yaya trafiğini rahatlatmak amacıyla Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un seçim vaadi olan ve yapımı tamamlanan Kasımpaşa üst geçidi açıldı

Menemen'de Kasımpaşa üst geçidi açıldı

BERKAY SAĞOL

Menemen Belediyesi, yaya trafiğini rahatlatmak ve kazaların yaşandığı İzmir Çanakkale yoluna yapılan üst geçit açıldı. Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un seçim vaatlerinin arasında yer alan Kasımpaşa üst geçidi eskisinin olduğu yere yeniden yapıldı. Üst geçidin açılışına İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç ve Kamil Okyay Sındır, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü katıldı.

MENEMEN İÇİN BİR DEVRİMDİR

Açılışta konuşma yapan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, 31 Mart seçimleri sonrasında tüm ilçe ve belediye başkanları olmak üzere büyük bir çalışma içine girdiklerini belirtti. Yıkık bir belediyeden iş yapan bir belediye geçiş yaptıklarının altını çizen Aksoy, "Menemen öyle güçlü bir memleket ki adeta Anka Kuşu gibi kendi küllerinden doğuyor. Dedikoduyla işimiz yok, bu yüzden seçildik. Tunç Soyer başkanımızın önderliğinde iş yapmaya devam edeceğiz. Menemen’in bu güne kadar tüm ihtiyaçlarını karşılamaya gönül verdik. Kadın dayanışma merkezi ve kreş hizmetlerimiz başladı. Sevgi yolunu açtık ve gençlerimiz sanat yapsın diye Şiir Sokağı açtık. En önemlisi Menemen’in yıllardır beklediği ve Eylül ayında eğitime açılacak olan, Bakırçay Üniversitesi’ni Menemene getirdik. Bu başlı başına Menemen için bir devrimdir” şeklinde konuştu.

Kasımpaşa Üst Geçidi’nin 1970 li yıllarda İhsan Alyanak’ın döneminde Konak’ta yapıldığını ve köprünün insanların bir buluşma noktası olduğunu ifade eden Aksoy, “31 Mart seçimlerinden sonra buranın projelendirmesini yaptık. Hızlı bir şekilde harekete geçtik Covid- 19 salgınından dolayı dünyada başlayan ekonomik krize rağmen bu hizmetin yapımını bitirdik. Menemen bu hizmetleri hak ediyor. Ama artık miladı dolmuş bir üst geçidi Menemen halkı hak etmiyordu. Bize nasip oldu biz yaptık. En zor dönemde bu projeyi gerçekleştirdik ve bitirdik" dedi ve konuşmasının sonunda Ahmed Arif'in Uy Havar isimli şiirini okudu.

GÖNÜL KÖPRÜSÜ OLDU

Menemen Belediyesi’ne, emekçilere ve köprü de alın teri döken herkese teşekkür eden CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, “Heyecan dolu bir konuşmayı Serdar başkanımızdan duyduk. O heyecan ki kente hizmetin bir güvencesi. Bu caddeyi kullanmak için Menemenli olmak gerekmiyor Çanakkale istikametinde bulunan bu yolu bütün İzmir kullanıyor. Yıllarca burada ölümlü kazalar oldu. Menemen nüfusunun artmasıyla ihtiyaçlarda arttı. Böylesi modern bir köprü ihtiyacı vardı bu da gerçek oldu. Bu köprü Menemenin iki yakasını bir araya getiren, bir gönül köprüsü oldu” diye konuştu. Açılışta konuşma yapan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ise, “Hem başkanımızın hem belediye çalışanlarının emeğine sağlık” dedi.

Covid-19 sebebiyle zor aylar geçirdik diyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Belki daha zor günler geçireceğiz. Türkiye’nin her yerinde ve dünyada insanlar çeşitli tedbirlerle başka bir hayat yaşamaya başladılar. Ama burada CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer ve CHP’li ilçe belediye başkanları, sokaktaydılar. Kimsesizlerin kimsesi oldular. Peki, neden oldular? Neydi Cumhuriyet? Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesi olmaktı. İşte o Cumhuriyet idealleri ile dopdolu olan insanlar, pandemi sürecinde de kimsesizlerin kimsesi oldular" ifadelerini kullandı.