Merkez Bankası Haziran ayı faiz kararının ne olacağı pek çok yurttaşın gündeminde. Döviz kurunda yaşanan büyük yükselmenin ardından yurttaşlar Merkez Bankası Haziran ayı faiz kararının açıklanacağı güne odaklanmış durumdalar. Peki Merkez Bankası Haziran ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte Para Politikası Kurulu’nun (PPK) toplantı tarihi

Merkez Bankası Haziran ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Döviz kurunda yaşanan sert yükselişin ardından pek çok yurttaşın gözü Merkez Bankası Haziran ayı faiz kararına çevrilmiş durumda. Yeni Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın başkanlığında toplanacak Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısının ardından Merkez Bankası Haziran ayı faiz kararı açıklanacak. Peki Merkez Bankası Haziran ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte Para Politikası Kurulu’nun (PPK) toplantı tarihi!

Merkez Bankası Haziran ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Merkez Bankası Haziran ayı faiz kararı 22 Haziran Perşembe günü saat 14.00’te PPK’nın toplantısı ardından açıklanması bekleniyor. Haziran ayı faiz kararı açıklandığında haberimizde bulabileceksiniz.

Merkez Bankası faiz kararı son iki aydır aynı seviyede seyretti

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PKK) faiz kararı açıklamalarında Nisan ve Mayıs ayları için bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 8.5 olarak sabit kalacağı duyurulmuştu.