MHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan'ın, “İki kelime Kürtçeye tahammülünüz yok. Zihniyet bu, anlayış bu olduğu için alışacaksınız" sözlerine HDP'li vekilleri tehdit ederek yanıt verdi. Bülbül, “Kim neyi ne şekilde yapmak istiyorsa buradayız. O zorla yapmak isteyenlerin sarı torbalarla nereye ne şekilde gömüldüğü belli değil. Aynı son herkesi bekler” dedi.

MHP’li Bülbül’den HDP’li vekillere 'sarı torba' tehdidi: Aynı son herkesi bekler

TBMM dün gerçekleşen bütçe görüşmelerinde, HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer’in Kürtçe konuşmasının ardından başlayan anadil tartışmaları devam ediyor.

HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, bugünkü 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu görüşmelerinde, Meclis'te Kürtçe konuşulmasına tepki gösteren Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve MHP'li vekillere “Bu ülkenin gerçekliğidir ama istismar edilmemesi gerekiyor; derin sorunlardır, ağır sorunlardır. İki kelime Kürtçeye tahammülünüz yok. Zihniyet bu, anlayış bu olduğu için alışacaksınız” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Öcalan'ın konuşmasının ardından söz alan MHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, 'daha önce Kürtçe konuşmak isteyen kişilerin nereye ve ne şekilde gömüldüğünün belli olmadığını' söyleyerek sözü, PKK üyelerinin bedenlerinin içine konduğu ‘sarı torbalara‘ getirdi.

Bülbül, “Zorla yapmak isteyene hodri meydan. Kim neyi ne şekilde yapmak istiyorsa buradayız. O zorla yapmak isteyenlerin sarı torbalarla nereye ne şekilde gömüldüğü belli değil. Aynı son herkesi bekler. Sizin de bu tavrınızı kınıyorum sayın başkan. Daha önceki toplantılarda bir iki cümle farklı dilde bir şey söylenmesine kimse kalkıp bir şey demedi. Bunu Kürtçe düşmanlığı olarak yorumlamak alçaklıktır” dedi.

“KİMSE BİZİ TEHDİT EDEMEZ”

HDP'li TBMM Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş'u hedef alan Bülbül, “Hitabın başka bir dille yapılmasına TBMM Başkanvekili olarak asla müsaade etmemeniz lazımdı. Bunun HDP'li Başkanvekili olarak sizin yönetiminizde getirilmesi ayrıca bir istismardır” ifadelerine yer verdi.

Bülbül, “Bunu kabul etmediğimizi, şiddetle reddettiğimizi ifade ediyorum. O hatibin ‘Türkiye’de alışacaksınız, zorla bu iş olacak.’ Zorla yapmak isteyen için hodri meydan, kim neyi ne şekilde yapmak istiyorsa biz buradayız. Zorla yapmaya çalışanlar sarı torbaların içerisinde nereye gömüldüğü belli değil, aynı son herkesi bekler. Zorlamaya çalışanları söylüyorum. Kimse bizi tehdit edemez. Zorlamaya çalışanları sarı torbalar bekliyor” diyerek HDP'li vekilleri tehdit etti.