Eski İçişleri Bakanı Saadettin Tantan’ın “Bahçeli’nin HÜDAPAR’ın Hizbullah’ın siyasi uzantısı olduğunu en iyi bilen isimlerden olması gerekir” sözlerine yanıt veren MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, “Tantan, HÜDA PAR ile Hizbullah'ın başka oluşumlar olduğunu iyi biliyor” iddiasında bulundu.

MHP’li İzzet Ulvi Yönter’e göre HÜDAPAR ile Hizbullah başka yapılarmış!
Fotoğraf: Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan (solda) | MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter (sağda)

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Haber Global'de katıldığı bir programda, Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen ve 14 Mayıs seçimleri için Cumhur İttifakı’na katılan Hür Dava Partisi’ne (HÜDAPAR) yönelik “HÜDAPAR’la Hizbullah arasında tabii ki bağ vardır. Bahçeli’nin HÜDAPAR’ın Hizbullah’ın siyasi uzantısı olduğunu en iyi bilen isimlerden olması gerekir” açıklamasında bulunan eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’ın sözlerine yanıt verdi.

Yönter, “Tantan, HÜDAPAR ile Hizbullah'ın başka oluşumlar olduğunu iyi biliyor. Sayın Tantan, Genel Başkanımıza haksız, ahlaken sorunlu ifadelerle sen milli ve manevi değerleri mi öğretmeye çalışıyorsun? HÜDA PAR ile Hizbullah'ın arasında bağlantı olmadığını en iyi bilen sensin” iddiasında bulundu.

Yönter, “Hizbullah'a karşı Beykoz operasyonu ile güvenlik güçlerimiz tarafından örgütün beli kırıldı” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Buna Saadettin Tantan şahit. Saadettin Tantan'a çağrı yaptı genel başkanımız. Tantan, HÜDAPAR ile Hizbullah'ın başka oluşumlar olduğunu iyi biliyor. Sayın Tantan, Genel Başkanımıza haksız, ahlaken sorunlu ifadelerle sen milli ve manevi değerleri mi öğretmeye çalışıyorsun? HÜDAPAR ile Hizbullah'ın arasında bağlantı olmadığını en iyi bilen sensin. Siyasi çıkar için konuşma. Parti programında ne olup olmadığıyla ilgili mesele onları bağlar.”

“HÜDAPAR'IN YÖNETİCİLERİ, BUGÜNE KADAR TERÖRÜ ÖVEN İFADE KULLANMADI”

HÜDAPAR ile ilgili devam eden tartışmaların “Cumhur İttifakı'na aba altından sopa gösterme amacı” olduğunu söyleyen Yönter, “Genel Başkanımız bir yazılı açıklama yaptı. Ne varsa onları ortaya koydu. HÜDAPAR'a, MHP ve Cumhur İttifakı'nın bakışını aslında özetledi. Genel Başkanımızın açıklamaları çok net. HÜDAPAR'ın yöneticileri, başkanı bugüne kadar bir defa terörü öven yahut ilişkilerini belgeleyen bir ifade kullanmadı. Bilakis terörü reddetti. Hizbullah terör örgütü ile bağlantısı olmadığını ifade etti. HÜDAPAR üzerinden niye yapıyorsunuz, siz HDP ile PKK'nın, CHP ile HDP'nin PKK'nın ilişkilerine bakın” diye konuştu.

HÜDAPAR'ın ‘bölücü, yıkıcı bir amaç” taşımadığını savunan Yönter, konuşmasının devamında şunlara yer verdi:

“NİYET OKUYARAK MI SİYASET YAPACAĞIZ”

“Niyet okuyarak mı biz siyaset yapacağız? Gece gündüz gibi farklı değil mi HÜDAPAR ile HDP? Cumhur İttifakı'nı siz nereye çekmeye çalışıyorsunuz. PKK en çok Batman'da ve civarında HÜDAPAR'a saldırıyor. Veremeyecek hiçbir hesabımız yok. MHP'ye bu konuda kimse parmak sallayamaz. Böyle bir haddi, hakkı olamaz. 2023, Cumhuriyetimizin 100. yılı. Cumhurun zaferi ile taçlandıralım istiyoruz. Biz, sanal polemiklerle uğraşmıyoruz. Bunların hepsi sokak dedikodusu. Niye? 14 Mayıs'ta mağlup olacaklarını gördüler.”

NE OLMUŞTU?

HÜDAPAR, 14 Mayıs seçimlerine AKP listelerinden katılacağını açıklamıştı. HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "14 Mayıs'ta yapılacak olan parlamento seçimlerine AK Parti liselerinden girmek suretiyle seçimlere katılacağız" ifadelerini kullanmıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP listelerinden seçime gireceği açıklanan HÜDAPAR’a ilişkin “Hür Dava Partisi’nin hiçbir terör örgütüyle bağ ve bağlantısı olmadığı açıklanmış ve muhataplarınca da ifade edilmiştir. Sık sık gündeme taşınan Hizbullah terör örgütünün ise nasıl ve ne zaman çökertildiği malumdur. Bu hususta da ara sıra vermiş olduğu beyanlarla 'emperyalist güçlere karşı oyunu bozacak Türk milletidir' görüşünü paylaşan eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’ın kamuoyuna açıklama yapması boynunun borcudur” demişti.

Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Bahçeli’ye, “İsimleri tek tek saymaya gerek yoktur. 57. Hükümet döneminde Hizbullah evlerinin nasıl ortaya çıkarıldığına, Gaffar Okkan’ın nasıl öldürüldüğüne, Başbakan Yardımcısı olarak şahit olmuş biri. Bunları nasıl söyleyebiliyor anlamak mümkün değil. HÜDAPAR’ın alt yapısının kimlerden oluştuğunu gazetelerde, televizyonlardan bir bir saydık. Paraların kimden geldiği biliniyor. Oradaki faaliyetleri nasıl ortaya çıkardığımızı yakinen takip eden bir isim Bahçeli. İnanarak söylediğini düşünmüyorum yeniden parlamentoya girebilme kaygısıyla söylediğini düşünüyorum” diye konuşmuştu.