Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: Kaliteli eğitimden bahsediliyorsa AK Parti'nin başarısıdır

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Anadolu Ajansı'na değerlendirmelerde bulundu.

Yılmaz, "Cumhur İttifakı yani MHP'den gelen milletvekilleriyle çok rahat bir şekilde Mecliste Sayın Cumhurbaşkanımıza destek olacak, yasaları çıkartacağız diyoruz." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, "Muhalefet partileri, kaliteli eğitimden bahsediyorlarsa bu AK Parti'nin eğitimdeki başarısıdır" dedi.

"Türkiye eğitime Almanya'dan fazla kaynak aktarıyor"

AKP hükümetinin döneminde, 16 yıllık dönemde en büyük reformların eğitimde yapıldığını ileri süren Yılmaz, "58 bin derslik ihtiyacımız var. 47 bin dersliği şu anda planlıyoruz, yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, 2002'den önce eğitime ayrılan kaynak bakımından Türkiye'nin AB ülkeleri arasında sonuncu sırada olduğunu belirtirken, şimdi ise eğitime Almanya'dan daha fazla kaynak aktardıklarını iddia etti.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bilimsel eğitim, anasınıfından başlar. Hangi çocuğun güzel sanatlara yatkınlığı var, spora yatkınlığı var, yeteneği var, bunları bırakın ilköğretimi okul öncesinde eğitimde başlaması lazım. Bu ne diyor? Sırf meslek liselerini 28 Şubat zihniyetinin günümüze taşınması, hortlaması ama bunu söyleyemiyorlar. Bunların yaptıklarının ne bilimsel eğitim ne çağdaş eğitim ne de dünyanın gittiği yönle hiçbir alakası yok."