Bolivya'da yapılan Devlet Başkanlığı seçimini yüzde 61 oyla mevcut başkan Morales kazandı. Morales, zaferi Küba'nın efsane lideri Castro ve Venezuela'nın yaşamını yitiren lideri Chavez'e adadı.

Morales seçim zaferini Castro ve Chavez'e adadı

Bolivya’da dün yapılan Devlet Başkanlığı seçiminin resmi olmayan ilk sonuçlarına göre mevcut Başkan Evo Morales, oyların yüzde 61'ini alarak yeniden Devlet Başkanı seçildi. Morales'in en yakın rakibi Samuel Doria Medina ise oyların ancak yüzde 24'ünü alabildi. Bu sonuçlarla birlikte Morales 2020 yılına kadar Bolivya'nın Devlet Başkanı olarak görev yapacak.

EMPERYALİZME KARŞI ZAFER
Seçim sonuçlarının ardından Başkent La Paz'daki konutunda kalabalığa seslenen Morales, kazandığı zaferi Küba'nın eski Devlet Başkanı Fidel Castro ve Venezuela'nın geçen yıl yaşamını yitiren lideri Hugo Chavez'e adadı. Morales, "Bu sonuç emperyalizm ve sömürgecilik karşıtlarının zaferidir" dedi.

PARLAMENTO DA BELİRLENECEK
Öte yandan seçimlerde parlamentoya girecek 36 senatör ile 130 milletvekili de belli olacak. Morales'in partisi Sosyalizm Hareketi, senato ve meclisteki üçte ikilik çoğunluğunu korumayı umuyor.

KAMUCU EKONOMİ
Morales, göreve geldiği 2006 yılından bu yana ülke ekonomisi yıllık yüzde 5 oranında büyüdü. Eğitim ve sağlık hizmetlerine halkın erişiminin kolaylaştırıldığı Bolivya'da ayrıca petrol, doğal gaz, telekom ve su gibi önemli sektörler kamulaştırılarak geliri halk için hizmete ayrıldı.