Ukrayna tarafından batırılan Moskova adlı savaş gemisi, ordunun yönünü değiştirdi. Rus ordusu, Kiev’i vurdu. Füzelerle hedef alınan başkentte tekrardan siren sesleri duyulmaya başlandı. Zelenski, nükleer silah tehdidine karşı uyardı. Ukrayna’da 918 yerleşim biriminin Rusya işgalinden kurtarıldığını söyleyen Zelenski, “Rusya, Ukrayna’yı sonsuza kadar kaybetti” dedi

Moskova Ukrayna’yı sonsuza dek kaybetti

Dış Haberler

Rusya'nın Karadeniz'de batan savaş gemisi Moskova’nın Ukrayna tarafından fırlatılan iki Neptün füzesiyle vurulması savaşın yönünü değiştirdi. Ülkenin doğusunda Donbass bölgesine yoğunlaşan ve Kiev’deki askerlerini geri çekerek yeniden konuşlandıran Rusya ordusu, dün yine Kiev’i vurdu. Başkent Kiev’de uzun bir aranın ardından yeniden siren sesleri duyuldu.

AFP'nin geçtiği bilgiye göre, Kiev'deki Ukrayna askeri fabrikası Rus ordusu tarafından füzelerle hedef alındı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, “Havadan yüksek hassasiyetli uzun menzilli silahla Kiev’de tank tamir fabrikasını, Mıkolayiv’de ise askeri teknik araçları tamiratı atölyesini vurduk” dedi. Konaşenkov, gece boyunca Rus birliklerinin havadan yüksek hassasiyetli roketlerle 16 hedefi vurduğunu, bunların arasında roket ve top cephanelikleri, hava savunma füze sistemi ve askeri teknik araç depoları ile bazı askeri birlikler olduğunu ifade etti.

moskova-ukrayna-yi-sonsuza-dek-kaybetti-1004554-1.

İzyum yerleşim birimi civarında havada Ukrayna’ya ait Su-25 uçağının vurulduğunu kaydeden Konaşenkov, bugüne kadar Ukrayna ordusuna ait 133 uçak, 458 insansız hava aracı, 246 hava savunma füze sistemi, 252 çok namlulu roketatar, 981 obüs ve havan topu, 2 bin 146 özel askeri aracın imha edildiğini aktardı.

PROVOKASYON İDDİALARI

Rusya Savunma Bakanlığı Ulusal Kontrol Merkezi Başkanı Mihail Mizintsev de Ukrayna'nın Toçka-U füze sisteminin kullanımı ile "provokasyonlar" hazırladığını öne sürdü. Mizintsev sözlerini şöyle sürdürdü: "Kiev yönetimi, Rus ordusunu sivilleri öldürülmesiyle savaş suçu işlemekle suçlamak için Kramatorsk kentinde yapılana benzer korkunç bir provokasyon hazırlıyor. Bu amaçla yakın zamanda, Lozova yerleşim biriminde bulunan tren garındaki mültecilere Toçka-U füze sistemiyle Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin 19. Tugayı tarafından saldırı düzenlenecek."

NÜKLEER ALARM

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, "Tüm dünya ülkelerinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya karşı savaşında taktik nükleer silah kullanma olasılığına hazırlıklı olması gerekiyor" dedi.

Ukrayna'da 918 yerleşim biriminin "Rus işgalinden" kurtarıldığını söyleyen Zelenski, Ukrayna ordusunun bu konudaki görevini başarıyla yerine getirdiğini belirtti.

UKRAYNA’YI KAYBETTİ

Zelenski, "Rusya, Ukrayna'yı sonsuza dek kaybetti. Rusya, tüm dünyayı kaybetti ve artık hiçbir yerde kabul görmüyor" dedi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Rus ordusunun 20 bin 100 asker öldürüldüğü, Ruslara ait 163 uçak, 145 helikopter, 762 tank, 1982 zırhlı araç, 371 top, 125 roketatar sistemi ve 66 hava savunma sisteminin imha edildiği aktarıldı.