Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunda bulundu. Perinçek, "Büyük Türk milleti, zorluklardan büyük çözümlerle, büyük kararlarla çıkmıştır. Cumhurbaşkanlığı için 100 bin imza toplamak üzere adaylığımı koymuş bulunuyorum" diye konuştu. Perinçek'in ardından ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de YSK'ye cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunda bulundu. İnce, "Yüzde 60'ın üzerinde oyla seçileceğim" iddiasında bulundu.

Muharrem İnce, Doğu Perinçek ve Sinan Oğan cumhurbaşkanlığı adaylığı için YSK'ye başvurdu
Fotoğraf: AA

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK), cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunda bulundu.

Perinçek, başvuru sonrası YSK Başkanlığı önünde yaptığı açıklamada, 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi'nin yapılacağını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için YSK'ye başvuruda bulunduğunu ifade eden Perinçek, şunları kaydetti: "Büyük bir milletin vatandaşlarıyız. Büyük Türk milleti, zorluklardan büyük çözümlerle, büyük kararlarla çıkmıştır. Cumhurbaşkanlığı için 100 bin imza toplamak üzere adaylığımı koymuş bulunuyorum. Yüksek Seçim Kurulu Başkanımıza gerekli evrakı teslim ettim."

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek / AAVatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek / AA

Perinçek, açıklamanın ardından, seçimin ikinci tura kalması halinde ittifaklara açık olup olmadığına ilişkin soru üzerine, "Seçim ikinci tura kaldığı zaman, Doğu Perinçek ikinci tura kalır. İkinci turda biz olacağız" ifadesini kullandı.

Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan / AAAta İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan / AA

Perinçek'in ardından Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, beraberindeki heyetle Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK), gelerek cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunda bulundu.

YSK çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Oğan, şunları söyledi: "Türk milliyetçileri ve Atatürkçüler olarak biz, 'Bu yarışta varız' dedik. Çarşamba günü başlayacak imza süreciyle beraber çok hızlı şekilde imzayı toplayıp yarışta yer almak istiyoruz. Seçimlerin ikinci tura kalacağını ve ikinci turda bu seçimleri alacağımızı düşünüyoruz. İkinci tur için Türk milliyetçilerinin, Atatürkçülerin iddialı bir adayı olarak sahada olacağız. En genç, en dinamik adayı olarak. Memlekette kanayan birçok yara var. Hala Fırat Çakıroğlu'nun yarası dinmemiş, hala Sinan Ateş'in yarası dinmemiş. Tüm bunların, haksızlıkların, hukuksuzlukların ve ülkemizdeki herkesin tüm renkleriyle, tüm kökenleriyle Türk milletinin bir ve bütün olması için sahadayız."

İNCE: YÜZDE 60'IN ÜZERİNDE OYLA SEÇİLECEĞİM

YSK'ye adaylık başvurus için ulaşan üçüncü isim Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce oldu.

Başvuru sonrası açıklama yapan İnce, Türkiye'de bir "trol ordusu"nun bulunduğunu, bunların kendisine sataştıklarını, iftira attıklarını, küçük düşürmeye çalıştıklarını savundu. Seçimi kazanacaklarını söyleyen İnce, "Bugün oy oranımız 19-20'lerde" dedi.

Kampanya sürecinde bazı adayların oyunu artıracağını, bazılarının da düşüreceğini belirten İnce, "Biz bu kampanyayı 30'un üzerinde bir oyla tamamlayacağız. Seçim ikinci tura kalacak, ikinci turda da yüzde 60'ın üzerinde bir oyla cumhurbaşkanı seçileceğim. Bunu da herkes görecek" diye konuştu.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce / AAMemleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce / AA

İnce ayrıca, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığına itiraz edeceğini belirtti.

(AA)