Hürriyet'in AKP'ye yakın yazarı Abdulkadir Selvi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'yeniden yargılansın' talebinde bulunduğu Mümtaz'er Türköne'nin tahliyesi için "terör örgütü üyesi olmadığı halde onu meşru göstermek, teşvik etmek ve propagandasını yapmak" suçundan cezalandırılması formülünün konuşulduğunu yazdı

Mümtazer Türköne'nin tahliyesi için harekete geçildi

FETÖ'den tutuklanan eski Zaman gazetesi yazarı Mümtaz'er Türköne, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin attığı bir tweetle gündem oldu.

Hürriyet gazetesi yazarı Selvi, Türköne'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretten aldığı hapis cezasını da hatırlatarak, "Ama asıl büyüklük izzetinefsine zor gelen birisinin adalet hakkını savunabilmektir" dedi ve Türköne için bir formülden söz edildiğini yazdı.

TAHLİYE FORMÜLÜ

Selvi, "Türköne, FETÖ üyeliğinden 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Zaman gazetesindeki bazı yazıları delil olarak görülen Türköne, yaklaşık 4.5 yıldır hapiste. Dosyası temyiz aşamasında olan Türköne için şöyle bir formül konuşuluyor. Türköne’nin terör örgütü üyeliğinden değil, terör örgütü üyesi olmadığı halde onu meşru göstermek, teşvik etmek ve propagandasını yapmak suçundan dolayı cezalandırılması gerektiği savunuluyor. Mümtaz’er Türköne dosyasını inceleyen savcı da yerel mahkemede o yönde değerlendirme yapmış. Mümtaz’er Türköne, Terörle Mücadele Yasası’nın 7. maddesinin birinci fıkrasına ve TCK’nın 314. maddesine göre 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. O nedenle bir süre daha hapis yatması gerekiyor. Ancak temyizde bozulur da 7. maddenin ikinci fıkrasındaki terör propagandası yapmaktan ceza alırsa, yattığı hapis cezaları dikkate alınarak cezaevinden çıkma imkânı doğacak. İki ceza arasında bir fıkra var ama biri hapiste tutuyor, diğeri tahliye ediyor. Dileğim, Mümtaz’er Türköne'nin bir önce özgürlüğüne kavuşması..." ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, FETÖ-PYD davasında 10 yıl 6 ay hapis cezası alan ve cezaevinde bulunan eski Zaman gazetesi yazarı Mümtaz’er Türköne’nin yeniden yargılanmasını talep etmişti.

Bahçeli, şöyle konuşmuştu;

"Bugün Ülkücü şehidimiz Mustafa Türköne’nin şehadetinin 41.yıldönümüdür. 23 Haziran 1979’da 21 yaşındayken şehit düşmüştü. Ağabeyi Mümtaz’er Türköne ise cezaevindedir. Mümtaz’er Türköne’yi öğrencilik yıllarından itibaren tanırım. Aleyhe de pek çok yazısı ve beyanatı olmuştur.

Ülkücü şehidimizin ağabeyi olan ve geçmişte davamıza emek vermiş Mümtaz’er Türköne’nin gerçekten suçlu olup olmadığına karar verecek yegâne merci Türk adaletidir. Adil ve hakkaniyetli yargılamayla Mümtaz’er Türköne’nin üzerine atılı isnatların netleşmesi de mümkün olacaktır.

Dileğim bir haksızlık varsa bunun acilen düzeltilmesidir. Osman Kavala’nın, Altan kardeşlerin, Nazlı Ilıcak’ın ve daha pek çok sorunlu kişinin masum gösterilmeye çalışıldığı bir yerde şehit ağabeyi Mümtaz’er Türköne’nin davası tekraren ve titizlikle değerlendirilmelidir."