Müslüman Kardeşler: Suudilerin terör suçlamalarını reddediyoruz

Katar ile Körfez ülkeleri arasında çıkan krize dair ilk kez tepkide bulunan İhvan Hareketi (Müslüman Kardeşler), Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr'in kendilerine yönelik terör suçlamalarını, 'sahte suçlamalar' olarak değerlendirip reddettiklerini açıkladı.

Sputnik'te yer alan habere göre, Müslüman Kardeşler, resmi internet sitelerinde yayımladıkları açıklamada, Riyad'ı Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi'ye destek vermemeye, baskıcı ve yolsuz olarak niteledikleri Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yöneticilerini de dinlememeye çağırdı. İhvan Hareketi, Sisi'ye desteğin Mısırlılardan önce Suudi Arabistan'a zarar verdiğini de savundu.

SA: KATAR İHVAN'A DESTEĞİ KESMELİ

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Bin Ahmed el-Cubeyr, Katar’ın Arap ülkeleriyle ilişkilerini tamir edebilmek için Filistinli Hamas ve Mısır’da Müslüman Kardeşler’e verilen desteğin sona ermesi gibi bir dizi adım atması gerektiğini söylemişti: “Katar hangi yöne doğru hareket edecek buna kendi karar verecek. Biz bu adımı büyük bir sıkıntı içinde ve onların izledikleri politikaların sürdürülebilir olmadığını ve değişmesi gerektiğini anlatabilmek için attık. Katar, Hamas ve Müslüman Kardeşler’i destekleyerek, Filistin yönetimi ve Mısır’a zarar veriyor. Biz bunun iyi olmadığını düşünüyoruz. Katar, Ortadoğu’nun istikrarına katkıda bulunabilmek için bu politikalara son vermeli."