Borajet’in SBK Holding’e satışı ile ilgili şirketin eski sahibi Yalçın Ayaslı ve havayolu şirketini alan işadamı Sezgin Baran Korkmaz arasındaki hukuki ve cezai ihtilaflarda yeni bir gelişme yaşandı. Yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ünlü halkla ilişkiler şirketi sahibi Necla Zarakol ve avukat Hamdi Tolga Danışman adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Zarakol ve avukat Danışman, Muğla’da […]

Necla Zarakol ve avukat Tolga Danışman serbest

Borajet’in SBK Holding’e satışı ile ilgili şirketin eski sahibi Yalçın Ayaslı ve havayolu şirketini alan işadamı Sezgin Baran Korkmaz arasındaki hukuki ve cezai ihtilaflarda yeni bir gelişme yaşandı.

Yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ünlü halkla ilişkiler şirketi sahibi Necla Zarakol ve avukat Hamdi Tolga Danışman adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Zarakol ve avukat Danışman, Muğla’da Dalaman Havalimanı’nda sahte kimlikle yakalanan Borajet’in eski mali işler sorumlusu Zahide Üner’in emniyette verdiği ifade kapsamında gözaltına alınmıştı.

NECLA ZARAKOL KİMDİR?

15 yıl gazetecilik kariyerinden sonra Necla Zarakol kariyerine halkla ilişkiler sektöründe devam etti. 5 yıl boyunca bir şirkette kurumsal iletişimci pozisyonunda çalıştı. Sonra ise bir reklam ajansında halkla ilişkiler direktörü olarak görev aldı.1993 yılında ise Zarakol İletişim Hizmetleri’ni kurdu.

ZARAKOL İLETİŞİM’NDEN YAZILI AÇIKLAMA

Zarakol İletişim Genel Müdürü Nurcan Akad, gözaltı kararıyla ilgili olarak yazılı açıklama yapmıştı.

Necla Zarakol’un “duayen bir iletişimci olduğunu” belirten Akad, “40 yılı aşkın meslek yaşamı boyunca herkesin gözü önünde, şeffaf, titiz ve ilkeli bir duruşla inşa ettiği tertemiz mesleki siciline, sadece iletişim sektörü değil, danışmanlık hizmeti verdiği ve aralarında kamu kurumlarının da bulunduğu saygın kuruluşlar ve yöneticileri de bizzat şahittir. Necla Zarakol, sektöre yaptığı katkılar ve derin uzmanlık birikimi ile Türkiye’nin en önemli halkla ilişkiler şirketlerini çatısı altında toplayan İletişim Danışmanları Derneği’nin (İDA) Şeref Kürsüsü’nde yer almıştır” ifadelerini kullanmış ve şöyle devam etmişti:

“Dolayısıyla bugün içinde bulunduğu durumun mutlaka bir yanlışlıktan kaynaklanmış olduğuna ve ifadesi alındığında bu yanlışlığın anlaşılacağına yürekten inanıyorum. Eminim ki kısa süre içinde adalet tecelli edecek, Necla Zarakol serbest bırakılacaktır.”