Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Noel Baba Barış Ödülü’ne aday gösterildi. Obama’nın Nobel’inden sonra, ‘Orantılı güç’ü savunan, sağlıkta ve eğitimde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Noel Baba Barış Ödülü’ne aday gösterildi. Obama’nın Nobel’inden sonra, ‘Orantılı güç’ü savunan, sağlıkta ve eğitimde özelleştirmeler yapan ABD’nin işgal politikalarında rol alan Erdoğan’ın ödüle aday gösterilmesi dikkat çekti
SELÇUK ÖZBEK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2010 Noel Baba Barış Ödülü’ne aday gösterildi. Noel Baba Barış Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Karabulut, Erdoğan'ın 2010 Noel Baba Barış Ödülü'ne aday gösterildiğini bildirdi. Karabulut, yaptığı yazılı açıklamada, konseyin ABD'li bir üyesi tarafından Erdoğan'a önerilen ödül gerekçesinde, Ermenistan ile olan ilişkilerin gösterildiğini kaydetti.
Türkiye'de 1995'ten itibaren her yıl aralık ayında, “barışı, erdemliliği ve iyi ahlakı yaşatmak isteyen tüm insanlar adına” bir kişiye, bir kuruma veya bir topluluğa Noel Baba Barış Ödülü veriliyor.
ERDOĞAN'IN SAVAŞÇI KİMLİĞİ
Başbakan Erdoğan ödüle aday gösterildi ancak Erdoğan'ın profili bir çok tereddüt yaratıyor.İşte örneklerle Erdoğan'ın savaşçı yanı.
1 Mayıs Muharebesi:  Erdoğan, 1 Mayıs 2008'de "Orantılı güç" kullanılmasıyla ilgili tartışmalar sırasında polisin şiddetini mazur görmüştü. Erdoğan şu değerlendirmede bulunmuştu: "30-35 bin kişilik basın toplantısı olur mu? Kapalı bir yerde, merkezinizde, hadi bilemediniz anıtın önünde 100-150 kişi yaparsınız. Devlet olarak, yaşamın olumsuz etkilenmemesi için tedbirler almak zorundayız. Devlet üzerine düşen görevi yapmıştır."
Yoksullukla değil yoksulla savaş: Noel Baba insanlara hediye vermesi ile bilinen bir figür. Oysa Başbakan Erdoğan ve AKP politikaları yoksulları daha da yoksullaştırmakta. Daha fazlasını halktan almakta. Yoksullukla savaşma iddiasında olmasına rağmen Erdoğan döneminde de düzenli olarak zamlar yapıldı. Özelleştirme politikaları ile halka ait kaynaklar darmadağın edildi. Sağlıkta dönüşüm adı altında gerçekleştirilen politikalarla talan sürdü.
Silahlanma: AKP iktidarı döneminde silahlanma yarışı da hızlandı. Erdoğan'ın Başbakan olduğu süreç içinde Türkiye dünyanın en çok silah ihraç eden ilk beş ülkesi içinde yer aldı.
Afganistan: Erdoğan Afganistan ile Türkiye'nin tarihten gelen bir birliği olduğunu iddia etmişti. Ancak "tarihten gelen birliğe" rağmen düzenli olarak Afganistan'a asker yollanmakta ve ABD işgaline işbirliği yapılmakta
Tezkere uzatıldı: TSK'nin sınır ötesi operasyonlarının bir yıl daha uzatılmasını öngören ve altında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzası bulunan Başbakanlık Tezkeresi 17 Ekim'de kabul edildi.
ERDOĞAN’IN RAKİBİ CHAVEZ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın rakipleri arasında en dikkat çeken isim Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez. Chavez, halkçı tutumu ve antiemperyalist tavrı ile tanınan bir isim. ABD işgallerine ve sömürü düzenine karşı takındığı sert tavrı ile sürekli gündeme geliyor. Yaptığı çalışmalar ve gerici politikalara karşı tutumuyla bilinen, Muazzez İlmiye Çığ da Erdoğan’ın rakipleri arasında. Adaylar arasında ayrıca Hayrettin Karaca (TEMA Vakfı Onursal Başkanı) ve Armando Narcıso’nun (İtalya / Babbo Natale – Noel Baba) yanı sıra siyaset sahnesinde uzun zamandır  görünmeyen ama yıllar boyunca Türkiye’de iktidar olan ve Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık görevleri yapmış olan Süleyman Demirel var.
Yarışmanın aday tespit süresi 29 Aralık’ta son erecek. Konsey üyelerinin en çok oy verdiği isim ise 31 Aralık 2010’da Noel Baba Barış Ödülü’nün sahibi olacak.