O koltukta bir saniye daha durmayın

HABER MERKEZİ

İktidarın depremi fırsata çevirme girişimlerine tepkiler devam ediyor. SOL Parti, iktidar cephesinden gelen seçim erteleme önerilerine “Halkın tahammülü kalmadı” diyerek yanıt verdi.

SOL Parti’den yapılan açıklamada Bülent Arınç’ın yaptığı seçim erteleme çağrısına dikkat çekilirken iktidar kanadından resmi bir öneri gelmese de AKP’li isimlerin yaptığı çağrıların suyu bulandırmaya yönelik olduğu söyledi.

SOL Parti Merkez Yürütme Kurulu olarak yapılan açıklamada “Seçim erteleme yönündeki her tür girişim halka karşı suçtur! Yüzyılın en büyük felaketine dönüşen siyasal İslamcı, rantçı rejime halkın tek bir saniye dahi tahammülü yoktur. OHAL derhal kaldırılmalı, seçim zamanında gerçekleştirilmeli, yeni bir ülke kurmak için ülkemiz bir an önce bu iktidardan kurtulmalıdır” denildi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise Arnıç aracılığıyla seçimin gündeme getirilmesine sert tepki göstererek “Yapılması gereken, ister erken seçim olarak 14 Mayıs, ister zamanında 18 Haziran olsun, ivedilikle seçim tarihinin belirlenmesidir. Seçimden kaçmanın hiç kimseye bir yararı yoktur. Ancak zararını tüm ülke çekecektir” diye konuştu.