Öğrencilerden Vali'ye: TEOG kalkmasın, eğitim sistemi devamlı değişmesin

İçişleri Bakanlığınca yürütülen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Ardahan'dan Bilecik'e gelen öğrenciler, kentin tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret etti. Valilik koltuğuna oturan öğrenciler, "Eğitim sistemi devamlı değişmesin" ve 'TEOG kaldırılmasın" isteklerinde bulundu.

Bakanlık tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilden seçilen 15 yaş ve altı 50 bin çocuğun farklı şehirleri ziyaret edeceği projeden yararlanacak olan Ardahan'daki 700 öğrenci, gruplar halinde gezilerine başladı.

Proje kapsamında Bilecik'e gelen 184 öğrenci, gezinin ilk ayağında Bozüyük ilçesinde İkinci İnönü Savaşının yapıldığı Metristepe Anıtı'nı gezdi. Daha sonra Bozüyük Şehir Müzesini rehber eşliğinde gezen öğrenciler, buradan Söğüt ilçesine geçerek Ertuğrul Gazi Türbesi, Söğüt Müzesi, Hamidiye İdadisi ve Kuyulu Mescit ile Dursun Fakıh Türbesini gezdi. Akşam ise Bilecik Valiliği önünde öğrenciler evlerinde misafir edilmek üzere Bilecikli ailelere teslim edildi.

Gezinin ikinci ayağında Bilecik Valisi Tahir Büyükakın bazı öğrencileri makamında kabul etti. İlk olarak brifing salonunda öğrencileri ağırlayan Vali Büyükakın, öğrencilerinin "Burayı yönetmekte zorlanıyor musunuz?" ve "Valilik makamını görebilir miyiz?" soruları üzerine öğrencileri makamına aldı.

Burada her öğrenciyi tek tek makam koltuğuna oturtan Vali Büyükakın, Ardahan'dan gelen öğrencilere bir mesajlarının olup olmadığı sordu.

Öğrenciler ise; "Eğitime daha çok önem verilsin", "Eğitim sistemi devamlı değişmesin", "TEOG sınavı kalkmasın", "Bilecik'e hava alanı olsun" gibi mesajlar verdiler. Öğrenciler Vali Büyükakın'a Ardahan'a özgü Damal Bebeği hediye ederken, Vali Büyükakın'da tüm öğrencilere Bilecik'e özgü hediyelerin bulunduğu çanta verdi.

(İHA)