Öğrenciye önce sevdiriyor sonra öğretiyoruz

MERAL DANYILDIZ

Denizli’de 4 eğitimcinin bir araya gelerek açtığı Anka Bilim Sanat Okulu yeni eğitim öğretim dönemi için hazırlıklarını tamamladı. Okul sonrası öğrencilerin bilim, sanat ve kültür anlamında kendilerini geliştirmelerine yönelik bir ortam hazırlayan Anka’nın kurucularından Simay Kurtul BirGün’e konuştu.

Çocuklara eğlence ortamı sunarak gelişimlerine katkı sunduklarını ifade eden Kurtul, Anka’da 2 ila 10 yaş arasındaki her çocuğun eğitim görebileceğini söyledi. Yaptıkları profesyonel atölyelere de değinen Kurtul, şunları aktardı: “Ekstra yaptığımız profesyonel atölyelerde çocuk seçtiği bir alanda kendisini geliştiriyor. İçinde gitar, satranç, resim atölyeleri bulunuyor. Okul öncesindeki atölyede çocuğa resim yapmayı sevdiriyoruz, profesyonel atölyelerde ise teknik becerilerini geliştiriyoruz.”

Kurtul, sözlerini şöyle noktaladı: “Eğitim ortamları gitgide daralıyor. Bu yaştaki çocuklar için sübyan okulları açılıyor. Veliler istemese de çocuklarını göndermek zorunda kalıyor. Tarikatlar, evler bu ihtiyaçları sürekli karşılama vaadiyle çocukları eğittiği için, aksine ilerici, bilim ve sanata yönelik bir yer açma ihtiyacı duyduk. Bu anlamda güzel bir alternatif oluşturuyoruz.”