Öğretmenler hedef gösteriliyor

Berkay SAĞOL

İzmir’deki bir ilköğretim okulunda öğrenim gören 4’üncü sınıf öğrencisi kız çocuğunun başörtüsü nedeniyle yönetmeliğe göre okula alınmaması üzerine 2 okul yöneticisi ve 2 öğretmenin açığa alınmasına sendikalardan tepki yağdı.

Öğretmenlerin sosyal medya üzerinden linç edilmesini kınayan Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube ve Eğitim İş İzmir 3 No’lu Şube temsilcileri basın açıklaması düzenledi.

Salgın döneminde öğretmenin değeri ve yüz yüze eğitimin öneminin daha çok anlaşıldığını ifade eden Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, “Küçük bir kız çocuğu üzerinden toplumun hassasiyetleri kaşınmakta, toplumsal huzuru bozan tutumlar sergilenmektedir. Yürürlükteki yönetmeliklere uyan okul çalışanlarına yönelik baskıyı reddediyoruz” dedi. Anayasa’da ifadesini bulan laik yaşam alanlarının korunmasını istediklerini söyleyen Beyazadam, “Yargıya taşınmış bir konu üzerinden tüm okul öğretmenlerini hedef gösteren sosyal paylaşım alanlarındaki söylemlerin bu ülkeye hiçbir yarar sağlamayacağı ortadadır. Bir diğer yönüyle yapılmaya çalışılan öğretmenlerin itibarsızlaştırılmasıdır” diye konuştu.

Eğitim İş İzmir 3 No’lu Şube Başkanı Sevda Ketenci ise “Öğretmenlerimizin adli ve yargı soruşturması devam ederken, sosyal medyada isimlerinin olayla alakası olsun ya da olmasın isimlerinin afişe edilerek hedef gösterilmesi son derece rahatsız edicidir. Konuyla ilgili kişilerle ilgili olarak yasal süreci başlatacağımızı belirtiyoruz” ifadelerini kullandı.