AKP’li Oğan’ın ‘Yeni bir devlet kuruyoruz’ sözlerine karşılık veren HDP’li Kerestecioğlu, “Otoriter devletinizi kurmanıza da, oligarşinizi kurmanıza da izin vermeyeceğiz” dedi

‘Oligarşinizi kurmanıza  izin vermeyeceğiz’

ZEYNEP KURAY
zeynokuray@gmail.com
@zeynokuray

HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, “Biz yeni devlet kuruyoruz” diyen eski AKP MKYK Üyesi ve Sivil Alan Platformu Başkanı Ayhan Oğan’a Vicdan ve Adalet Nöbeti’nden cevap verdi: “Sizin o hayal ettiğiniz otoriter devleti kurmanıza da, eski oligarşi yerine kendi oligarşinizi kurmanıza da izin vermeyeceğiz.”

HDP’nin Yoğurtçu Parkı’nda başlattığı Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin 5. gününde HDP İstanbul Milletvekilli Filiz Kerestecioğlu açıklamalarda bulundu. AKP’nin 15 yıllık iktidar döneminde kadına ve çocuklara yönelik şiddet ve cinsel istismarın vardığı boyutu açıklayan Kerestecioğlu, eski AKP MKYK Üyesi Ayhan Oğan’ın “Yeni devlet kuruyoruz” sözlerine de yanıt verdi. Kerestecioğlu, “Sizin o hayal ettiğiniz otoriter devleti kurmanıza da, eski oligarşi yerine kendi oligarşinizi kurmanıza da izin vermeyeceğiz. Devlet içinde yıllardır süren ikili hesaplaşmalar ve iktidar savaşı kadınlara hiçbir şey vaat etmiyor. Kadınlar, bu ülkeyi yeniden elleriyle inşa edecekler. Barışçıl, eşitlikçi ve demokratik, en önemlisi tüm kadınlar için güvenli bir ülke kuracaklar” dedi.

Müftülere nikâh yetkisine tepki

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ensar Vakfı’yla bir protokol imzalandığını hatırlatan Kerestecioğlu, yetmiyormuş gibi son icraat olarak ise il ve ilçe müftülerine de doğrudan nikâh kıyma yetkisi verildiğini hatırlattı. Tasarının asıl amacının dini nikâhı esas nikâh yerine ikame etmek olduğunu vurgulayan Kerestecioğlu, “Biz tek bir dinin ve mezhebin pratiklerinin kamu kaynakları kullanılarak hayatımıza bu kadar nüfuz etmesinin yaratacağı tehlikeyi biliyoruz. Yarın, müftülere, imam nikahı kıydırmaya başlayabileceklerini, Medeni Kanunu açık açık ihlal edebileceklerini, kadınların ellerinden haklarını almaya kalkabileceklerini biliyoruz” dedi.

Adalet azaldıkça duvarların yükseldiğini söyleyen Kerestecioğlu, 5 gündür Vicdan ve Adalet Nöbeti’nde yaşananları şöyle aktardı: “Avukatların cübbeleri, müzisyenlerin enstrümanları sanki bir suç aletiymiş gibi içeri sokulmadı… DİSK üyeleri, önlüklerini bin bir mücadeleyle içeri alabildiler… Tüm bu yıldırma teşebbüslerine karşın dostlarımız, kurumlar, siyasi örgütler, sivil yurttaşlar, ilçe örgütlerimiz, dirençle, dirayetle buraya nöbet tutmaya geldiler. Hepsine binlerce kez teşekkür ediyoruz.”

Nöbete ziyaretler

HDP‘nin Yoğurtçu Parkı’nda başlattığı Vicdan ve Adalet Nöbeti ‘nin 5. Gününde tüm coşkusuyla sürüyor. Kadın örgütlerinin halaylarıyla ve şarkılarıyla renklendirdiği Nöbet alanına , özgür basın çalışanları, sanatçılar, Alevi kurumları, çevreciler, HDP İlçe örgütleri , Birleşik Haziran Hareketinin ziyaretleriyle devam etti . Demokratik güçleri, AKP faşizmine karşı birlikte mücadele etme sözü verdi.