Ölmemek için öldüren Işık’a tahliye yok

İstanbul Sultangazi ilçesi Gazi Mahallesi’nde 16 Aralık 2017’de kendisini öldürmek için av tüfeğini çeken eşi Cihangir Işık’ı vuran Aylin Işık’ın yargılandığı davanın birinci duruşması dün İstanbul Adliyesi 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde tutulan Aylin Işık’ın avukatları ve Cihangir Işık’ın ailesinin avukatları katıldı.
Duruşmada konuşan Aylin Işık, “Silah onun sağ elinde duruyordu. Çeneme dayadı. ‘Nerenden vurayım?’ dedi. Ben de yalvardım, yapma dedim. Daha sonra silahı yüzüme tutup üzerime sallamaya başladı. Silah üzerinden birbirimizi iteklemeye başladık. O sırada silah patladı. ‘Oğluma sahip çıkın’ dedim kardeşime ve karakola gidip teslim oldum. Kendimi korudum, tahliyemi istiyorum” dedi.

Hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası talep edilen Aylin Işık’ın ve avukatlarının tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmayı 11 Temmuz’a erteledi.

İstanbul Kadın Meclisleri de duruşma sonrası, “Aylin’in meşru müdafaa hakkını kullandı. Her gün kadınlar erkekler tarafından öldürülürken Aylin’in kasten öldürme suçundan yargılanması kabul edilemez. Davanın takipçisi olacağız” açıklamasında bulundu.