SOL Parti adalet, demokrasi ve laiklik için Ankara ile İstanbul’da yurttaşlarla buluşuyor. Tüm ülkede benzerleri yapılacak buluşmalar aynı zamanda örgütlenme ve mücadele çağrısı olarak adlandırılıyor.

Örgütlenmenin ve SOL’un zamanı

POLİTİKA SERVİSİ

SOL Parti adalet, demokrasi ve laiklik için yurttaşlarla buluşacak. Parti, örgütlenme çalışmalarının bir parçası olarak düzenlenen “Adalet, Laiklik ve Demokrasi için SOL Buluşma”nın ilkini Ankara’da 10 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşecek. Anıtpark’ta saat 18.30’da başlayacak buluşma tüm yurttaşlara açık olacak. İstanbul SOL Buluşması ise 11 Temmuz’da Beşiktaş Dünya Barışı Parkında gerçekleştirilecek.

KURULUŞUNDAN BU YANA İLK

SOL Parti ülkenin tarikatların, mafyanın, çete liderlerinin insafına terk etmemek için herkesi SOL’da buluşmaya çağırıyor. Partinin kuruluşundan bu yana sürdürdüğü örgütlenme çalışmalarının bir parçası olan buluşmaların sloganı ise “Adalet, Laiklik ve Demokrasi için SOL Buluşma” olarak belirlendi.
SOL Parti MYK Üyesi Mehmet Soğancı, gerçekleşecek etkinlikleri ‘yeni üyelerle buluşma ve mücadeleyi yükseltme’ olarak tanımladı.

Mehmet Soğancı SOL Parti’nin kuruluşundan bu yana 3 bin 500 civarında yeni üyenin katımının sağlandığını söylerken buluşmanın gerçekleşeceği gün madenci şehri Soma’da da ilçe örgütünün açılacağını duyurdu. Soğancı, “Türkiye’nin birçok farklı noktasında tek adam rejimine karşı mücadeleyi büyütüyoruz. Pandemi kısıtlamalarıyla geçen kuruluş çalışmalarından sonra ilk kez Ankara ve İstanbul’da SOL buluşma olacak” dedi.

KORKU İKTİDARINA KARŞI DİRENİŞ

AKP’nin elinde tuttuğu medya tekeliyle toplumun yaşadığı büyük yıkımı gizlemeye çalıştığını dile getiren Soğancı, “Burjuva hizipler tüm kamu kaynaklarını tüketmiş, gözünü doğaya dikmişken, tüm muhalifler açlıkla terbiye ediliyor. Çürümeye yüz tutmuş bu tiranlığın pençesiyle yok edilen özgürlüklere her gün bir yenisi ekleniyor. Bugün Saray rejimi ve işbirlikçilerinin ayıplarını örten en son incir yaprağı, dinci ve milliyetçi ideolojilerden devşirilen bir nefret söyleminden ibarettir. Halkın büyük bir kesimi bilfiil iktidar tarafından ‘hain’, ‘terörist’, ‘darbeci’ gibi yaftalarla ötekileştirilmiştir ve aynı jargona kanıp giden düzen muhalefeti iktidarın tekerlemeleriyle ‘yağ satarım bal satarım’ oynamaktan öteye varamamıştır” diye konuştu.

İstanbul’da 11 Temmuz Pazar günü, Beşiktaş Dünya Barış Parkı’nda gerçekleşecek SOL Buluşma ile ilgili çalışmaları PM ve İstanbul İl Yönetim Meclisi Üyesi Leyla Koç Üzüm ise şunları söyledi: “Partinin kurulmasından itibaren gelişen süreçte planladığımız birçok buluşma pandemi sebebiyle ertelenmiş oldu. İstanbul’da bize yüzünü dönen herkesle bir buluşma planladık.”

Üzüm, buluşmanın önünde bir dizi hukuksal engel çıkarılmak istendiğini de ifade ederken şunları dile getirdi: “Kolluk kuvvetlerinin Gezi travması sebebiyle park buluşmalarına ilişkin genel panikleri var. Park buluşmalarımıza ilişkin daha önceki başvurularımız kaymakamlık tarafından yasaklanmıştı. Fakat İstanbul buluşmasını pazar günü Beşiktaş Dünya Barışı parkında gerçekleştireceğiz. Kısıtlı olanaklarla, yurttaşlara ulaşıp politikalarımızı aktardığımızda güçlü ve olumlu tepkiler aldık. Yoksulluk, işsizlik aşı, pandemi yönetimi, Kanal İstanbul, müsilaj gibi ucube tek adam rejiminin açığa çıkan sorunları ortada. Ülke bu sorunlarla ilerleyemez. Bir an önce bu iktidarın yükünden kurtulmalıyız. Bu yüzden iktidara karşı alacağımız mesafeyi yürüyerek değil, koşarak kat etmek zorundayız.”

***

Kesal ve Güney sahnede olacak

Ankara’da gerçekleşecek buluşmaya Oyuncu-Yazar Ercan Kesal ile Müzisyen Erdal Güney de katılacak. Kesal’ın konuşma yapacağı buluşmada, Güney de ezgileriyle yer alacak. SOL Parti’ye yeni katılan kadınlar, işçiler ve gençler için de ayrı bir kürsü kurulacak. Buluşmalar tüm yurttaşlara açık olacak.