Artvin 7 Mart Ortaokulu’na Müftülük tarafından imam atanması hakkında Valiliğe dilekçe verem Eğitim Sen, "Okullarda mescit bulunması yönetmeliğe aykırı bir değildir fakat bizim sorun olarak gördüğümüz okul mescidinin atanmış imamı olması ve sivil halka camii olarak açılmış olmasıdır" dedi.

Ortaokula imam atanmasına ilişkin hukuki süreç başlatılıyor

HABER MERKEZİ

Eğitim Sen, Artvin 7 Mart Ortaokulu’na Müftülük tarafından imam atanması hakkında Valiliğe dilekçe verdi. Eğitim Sen Artvin Şubesi tarafından düzenlenen basın açıklamasında konuya ilişkin hukuki sürecin de başlatılacağı belirtildi.

Şube Başkanı Köksal Gümüş, Artvin Valiliği’nin dilekçeye verdiği cevapta “Okul ve öğrenci güvenliğini tehdit eden şu ana kadar tatsız bir olay yaşanmamıştır” şeklindeki ifadelere vurgu yaptı.

Gümüş, okul içerisinde namaz kılınmasının öğrenci ve okul güvenliği bakımından potansiyel tehdit olduğu ve bu durumun düzeltilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılmasına ilişkin valiliğe dilekçe verdiklerini söyledi.

“Okullarda mescit bulunması yönetmeliğe aykırı bir değildir fakat bizim sorun olarak gördüğümüz okul mescidinin atanmış imamı olması ve sivil halka camii olarak açılmış olmasıdır” diyen Gümüş, okul personelinin ve öğrenci velilerinin de rahatsızlık duyduğunu aktardı.

SORUMLULUK HEPİMİZİN

Valiliğin yerleşim yerinde ‘5 vakit namaz kılınacak yere ihtiyaç olduğunu’ bildirdiğini söyleyen Gümüş, şu ifadeleri kullandı: “Bizim bildiğimiz yürüme mesafesi ile ilgili yerleşim yerine uzak olmayan 2 camii bulunmaktadır. Kaldı ki böyle bir ihtiyacı karşılamak devletimiz için çok zor bir iş olmamalıdır. Suistimalin ihtimali bile bizleri kaygılandırmaktadır. Bu sorumluluk hepimizindir ve yükü ağırdır. Sorunun giderilmesi için genel merkez düzeyinde gerekli yasal sürecin başlatıldığının kamuoyuna duyurulur.”