Osman Kavala: Erdoğan'ın sözlerinden sonra tutuklandım

Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kendisi için 'Türkiye'nin Soros'u' ifadesini kullanmasının ardından tutuklandığını belirterek, "Benim tutuklanmam iktidarın muhaliflere yönelik saldırısının bir parçasıdır" dedi.

Tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’ni ziyaret eden CHP’li vekillerle görüşen Kavala, "Büyük bir hukuksuzluk ile karşı karşıyayım. Ben ya da eşim Ayşe Buğra’nın FETÖ ile ilişkilendirilmesi rasyonalite sınırlarını aşan bir durumdur. Zira 90’larda henüz çok az sayıda insan FETÖ tehlikesinden haberdar iken biz bu tehlikenin farkındaydık ve mücadele ediyorduk" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mehmet Osman Kavala, Yusuf Emre İper, Mehmet Murat Sabuncu, Ahmet Şık, Akın Atalay, Deniz Yücel, Ahmet Altan, Mehmet Altan, Gökçe Fırat Çulhaoğlu ve Fatih Gürsu’yu Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.

"Rasyonalite sınırları aşan bir durum"

1 Kasım'da "Anayasayı ihlal" ve "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlamasıyla tutuklanan Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı, iş adamı Osman Kavala, hükümete yakın medya tarafından hedef haline getirildiğini söyledi.

Kavala, "Büyük bir hukuksuzluk ile karşı karşıyayım. Benim tutuklanmam iktidarın muhaliflere yönelik saldırısının bir parçasıdır. Ben ya da eşim Ayşe Buğra’nın FETÖ ile ilişkilendirilmesi rasyonalite sınırlarını aşan bir durumdur. Zira 90’larda henüz çok az sayıda insan FETÖ tehlikesinden haberdar iken biz bu tehlikenin farkındaydık ve mücadele ediyorduk” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisi için söylediği 'Türkiye’nin Soros’u' ifadesini hatırlatan Kavala, “Tıpkı Büyükada’da toplanan insan hakları savunucularının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef gösterilmesi gibi ben de Erdoğan’ın sözlerinin ardından tutuklandım” diye konuştu.