KIZILTEPE de öldürülen Selahattin Aksu ve

KIZILTEPE de öldürülen Selahattin Aksu ve yedi yaşındaki kızı Rozerin'in otopsi sonuçlarına göre, kurşunların tamamının Kaleşni-kof tipi uzun namlulu bir silaha ait olduğu anlaşıldı. Rapora göre babaya 20, kızına 11 kurşun isabet etti. Olay yeri kulübede inceleme yapan jandarma 87 boş kovan ile patlamamış 5 mermi buldu.

Aksu'nun babası Memduh Aksu oğlunun tarlada iki hafta önce torba içerisine konmuş hintkeneviri bulduğunu belirterek, "Düşmanımız yoktur ama bana göre ne olduysa o bulunan hintkenevirinden sonra oldu. Bu olayın aydınlatılmasını istiyoruz. Bu cinayeti işleyenler hesap vermelidir," dedi.

Kızıltepe Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, şimdiye kadar elde edilen bilgi ve belgeler dikkate alındığında olayın siyasi bir yönünün bulunmadığını belirtti.

KAYMAZ OLAYIYLA BENZERLİK
ÎHD Kızıltepe Şube Başkanı Hüseyin Cangir, olayla ilgili görgü tanıkları varsa görüşüp rapor hazırlayacaklarını söyledi. Cangir, olayın 21 Kasım 2004_te yine Kızıltepe'de Ahmet Kaymaz ve oğlu Uğur Kaymaz'ın öldürülmesi olayı ile benzerlikler taşıdığını bildirdi. Babasıyla birlikte öldürülen Kızıltepe Mezopotamya ilköğretim Okulu ı-B sınıfı öğrencisi 7 yaşındaki Rozerin Aksu sınıf arkadaşları tarafından anıldı. Birgün