Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi'nin 26'ncı kuruluş yıldönümünde, Dersim Ovacık İlçesinin komünist belediye başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, 'Sosyal Belediyecilik ödülü verildi.

Ovacık belediye başkanına 'ilk ödül'

ÇGD Bursa Şubesi'nin gelenekSEL ödül töreni Kültürpark'taki dernek lokalinde yapıldı. Ödül törenine ulusal ve yerel basın temsilcileri ile çok sayıda siyasetçi ve sivil toplum örgütü yöneticisi katıldı.

Ovacık'ta Hazine'ye ait arazilere ektiği ürünlerden elde edilen gelirle öğrencilere burs vermesiyle gündeme gelen komünist belediye başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, ÇGD tarafından 'Sosyal Belediyecilik Ödülü'ne layık görüldü. Ödül alırken duygulandığı gözlenen Başkan Maçoğlu, "Hayatımda okul dışında hiç ödül almamıştım. Bu benim ilk ödülüm. Beni bu ödüle layık gördüğünüz için teşekkür ederdim" dedi.

CAN DÜNDAR'IN ÖDÜLÜNÜ EŞİ ALDI

Geçtiğimiz günlerde MİT TIR'ları soruşturması kapsamında tutuklanan Can Dündar da 'Basın Özgürlüğü' ödülüne layık görüldü. Dündar'ın ödülünü eşi Dilek Dündar aldı. Törende konuşan Dilek Dündar şunları söyledi:"Bu ödülü Can ve Erdem için alıyorum. Ödülleriyle, cezalarıyla, nefretleriyle ve sevgileriyle biz bu Türkiye'yi çok sevdik. Biz, daha demokratik bir Türkiye için mücadele ettik. Can ve Erdem, bu ülke insanı için haber alma hakkını savundu. Onlar neyin doğru neyin yanlış olduğunu göstermek için haber yapmak istediler. Bunun için duvarların arkasına girdiler. Onların ödediği bedel, sizlerin haber alma hakkını savunmanızla değer kazanacak."

Diğer ödüllerse şöyle :

Gecede Gazetecilik Başarı Ödülü Fatih Pınar'a, Alican Tarakçıoğlu Genç Kalemler Ödülü Dilek Atlı, Tolga Öztaş, Melisa Sevedioğulları, Günnur Ekşi Ataokay'a, Çevre Ödülü Bursa Barosu'na, Spor Ödülü Büşra Gör'e, Hukuk Ödülü Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şubesi'ne, Barış Ödülü Kemal Varol,'a, Sanat Ödülü de Levent Üzümcü'ye verildi. (DHA)