Geçtiğimiz gün Silifke’de saldırıya uğrayan Ümit Özdağ ve Yusuf Halaçoğlu’nun düzenledikleri panel bu sefer Mersin merkezde engellenmek istendi

Özdağ ve Halaçoğlu’nun paneli tekrar engellenmek istendi

GÖKAY BAŞCAN

MHP’nin muhalif kanadında yer alan ve referandum da hayır çalışması yapan Yusuf Halaçoğlu ve Ümit Özdağ’ın düzenledikleri panel Silifke’den sonra Mersin’de de engellenmek istendi.

halacoglu-ve-ozdag-a-bir-saldiri-girisimi-daha-255934-1.

Referandumda hayır çalışmasın yapan Yusuf Halaçoğlu ve Ümit Özdağ’ın düzenlediği panele Devlet Bahçeli taraftarı bir grup ülkücü salona girmek istedi. Panelin düzenlendiği salonun etrafında yoğun güvenlik önlemleri alan polis, ülkücü grubun panele girmesine müsaade etmedi. Polis defalarca grubun dağılması yönünde anons yaptı.

halacoglu-ve-ozdag-a-bir-saldiri-girisimi-daha-255933-1.

‘Hareketin lideri Devlet Bahçeli’ sloganlarıyla panelin düzenleneceği salonun önüne gelen ülkücü grup bir süre polisle pazarlık yaptı. İçeri girmek isteyen grubun önüne çevik kuvvet dizilerek içeri girmesine müsaade etmedi.

Geçtiğimiz gün Silifke’de düzenledikleri panelde saldırıya uğrayan Halaçoğlu ve Özdağ’ın düzenledikleri panel, bu seferde Devlet Bahçeli taraftarları tarafından Mersin’de engellenmek istedi. Yaklaşık 200 kişilik grup panelin düzenleneceği salonun önüne gelerek sloganlar attı. Bir süre polisle tartışan ülkücüler “Bunların amacı referandum değil, bunların amacı partiye ve ocağa girmek. Bizler Devlet Bahçeli’nin evlatlarıyız bizi buradan gönderemezsiniz. Ben buraya girerim vallahi beni tutamazsınız ama senle burada birbirime girmem. Liderimin evlatları burada. Protesto bizim hakkımız, biz hakkımızı kullanacağız” dedi. Gaziantep’ten 2 otobüs insan geldiğini savunan ülkücü grup “Bizim yaptığımız yasa dışıysa, Gaziantep’ten 2 otobüs insan getirmişler. Onlar adam getiriyorlarsa bizde burayız. Devlet beyin evlatlarıyız” dedi.

halacoglu-ve-ozdag-a-bir-saldiri-girisimi-daha-255935-1.

Polisle yaklaşık yarım saat tartışan ülkücü grup slogan atarak, olaysız bir şekilde panelin düzenleneceği yerden ayrıldı.