Özgür Gündem Gazetesi'nin yayınının 15 gün durdurulması kararına ilişkin bir basın toplantısı yapan haber müd

SİNAN BİLGENOĞLU
Özgür Gündem Gazetesi'nin yayınının 15 gün durdurulması kararına ilişkin bir basın toplantısı yapan haber müdürü Nurettin Fırat, gazetelerinin tek bir satırında şiddetin teşvik edildiğine veya ülkenin bölünmesine yönelik bir ifade bulunamayacağını söyledi.

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şube-si'nde gerçekleştirilen toplantıya Özgür Gündem yazarı Ragıp Zarakolu, Sosyalist Demokrasi Partisi Genel Başkanı Filiz Koçali, Demokratik Toplum Partisi Meclis Üyesi Mustafa Avcı ve Evrensel Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Fatih Polat'ın yanı sıra çok sayıda demokratik kitle örgütü temsilcileri ve Özgür gündem okuru katıldı.

'TMY'NİN SONUÇLARINI BİLİYORDUK'
Toplantıda konuşan Ragıp Zarakolu ise, "Terörle Mücadele Yasası'nın çıkarılmaması için bir çok aydınla beraber yetkililerle konuştuk. O gün ne dediysek bugün bunlarla karşı karşıyayız. Atılım gazetesinin de içinde olduğu bir çok kuruma yapılan baskınlar sonucu tutuklanan 57 kişi daha ne ile suçlandıklarını bile bilmiyorlar. Bu bir denemedir. Buna karşı toplumsal muhalefeti yükseltmezsek, tepki göstermezsek bir çoğumuzun başına gelecek olan da budur. Türkiye'de ifade özgürlüğünün, düşüncenin önündeki en büyük engel militarizmdir" dedi.

'BASKI TÜM MUHALİF GÜÇLEREDİR'
DTP Parti Meclisi üyesi Mustafa Avcı toplantıda yaptığı konuşmasında baskının sadece Özgür Gündem'e değil tüm muhalif basına yapıldığının altını çizerek 'Ne olursa olsun ateşkesin kalıcı barışa dönüşmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.

"Kürtler artık konuşalım diyor. Silah istemiyorlar. Konuşabilecekleri yer de Gündem Gazetesi. Gündem gazetesinin kapatılması silahtan beslenenlerin Kürt halkının konuşmasını istememesinden kaynaklanıyor. Ama en fazla konuşmamız gereken zamandır" diyen Filiz Koçali ise Gündem Gazetesi'nin hiç bir zaman militanlık yapmadığını ancak militan bir gazetecilik yürüttüğünü de sözlerine ekledi.