Para faiziyle alındı, ayakkabı kutusu devlete kaldı

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınarak “rüşvet almak” suçundan 21 Aralık 2013'de tutuklanan Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde ele geçirilen ve içerisinde 4,5 milyon dolar bulunan ayakkabı kutuları ile Barış Güler'in evinde ele geçirildiği öne sürülen iki para sayma makinesi sahipsiz kaldı.

Cumhuriyet'ten Canan Coşkun'un haberine göre, ayakkabı kutusu ve para sayma makinesinin yanı sıra bir lif ile bir el çantasını kimse sahiplenmezse devlete kalacak.

Sarraf'ın çalışanı olarak bilinen Abdullah Habbani ile Barış Güler geçtiğimiz günlerde adli emanetteki para ve altınlarını teslim almıştı. Habbani kendisine iade edilen paraları bavulla teslim alırken, paralara gelen faizi Kızılay'a bağışlamıştı. Barış Güler ise bankada emanet altına alınan paralarını telsim aldı. Barış Güler'in evinde ele geçirildiği iddia edilen 2 para sayma makinesine ilişkin olarak ise herhangi bir işlem yapılmadı.

Aslan'ın evinde yapılan aramada ele geçirilen paralardan 1 milyon Avro Üsküp Eğitim ve Kültür Vakfı'na ait olduğu gerekçesiyle iade edilmişti. Geriye kalan paraların da İstanbul Valiliği'ne teslim edilmesine savcılık tarafından karar verilmişti. Paralar ise İstanbul Valiliği'ne henüz teslim edilmedi.