Mısır çarşısında 25 yıl önce 7 kişin öldüğü, 127 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin davada verilen beraat kararı Yargıtay’da bozulan sosyolog Pınar Selek'in adı, öğretim üyesi olduğu Fransa'daki Cote d'Azur Üniversitesi'nin eğitim fakültesi kampüsüne verilecek.

Pınar Selek'in adı görev yaptığı üniversitenin kampüsüne verilecek

Mısır Çarşısı Davası'nda yargılanan sosyolog Pınar Selek'in adı Fransa'da görev yaptığı üniversitenin eğitim fakültesi kampüsüne verilecek.

Pınar Selek, konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Selek, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Öğretim üyesi olduğum Cote d'Azur Üniversitesinin Eğitim Fakültesi kampüsüne adım verilecek. Onur duydum. Çektiğim-iz tüm acıları azaltmasa da anlamlı..."

Pınar Selek, Mısır Çarşısı Davası'nda yargılandı. Selek, bu davadan dört kez beraat etti. Ancak Yargıtay, her defasında beraat kararının bozulmasını ve hapis cezasının onanmasını talep etti.

17 Ocak 2023 günü Yargıtay Ceza Genel Kurulu beraat kararının bozulması ile ilgili gerekçeli kararını İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Mahkeme de Pınar Selek’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi gerektiğine ilişkin kararı doğrultusunda Selek hakkında tutuklama ve kırmızı bülten çıkartılmasına karar verdi.