CHP'nin 32'nci Olağan Kurultayı'nda ikinci gün çalışmaları ile sona erdi. Atatürk Spor Sa-lonu'ndaki kurultayın ikinci gününde...

CHP'nin 32'nci Olağan Kurultayı'nda ikinci gün çalışmaları ile sona erdi. Atatürk Spor Sa-lonu'ndaki kurultayın ikinci gününde, Parti Meclisi'nin (PM) 80 asıl ve 20 yedek üyesi ile Yüksek Disiplin Kurulu'nun (YDK) 15 asıl ve 8 yedek üyesi için seçim yapıldı. Kurultay'ın ilk gününde genel başkanlık seçimi gerçekleştirilmiş, seçime tek aday olarak katılan Antalya Milletvekili Deniz Baykal, bin 21 oyla yeniden genel başkan seçilmişti.

10'UNCU KEZ SEÇİLDİ

Baykal teşekkür konuşmasında, "Bu kurultay particilik dersi, siyaset dersi vermiştir" dedi. Baykal, 9 Eylül 1992 tarihinde CHP'nin yeniden açıldığı 25. Olağan Kurultay'da ilk kez genel başkan seçildi. O tarihten sonra yapılan kurultaylarda da görevini koruyan Baykal, önceki gün yapılan 32. Olağan Kurultay'da 10. kez delegeden destek aldı.

Haluk Koç, Umut Oran ve Ayhan Yalçınkaya, genel başkanlık yarışında aday olmak için gerekli olan 253 imzayı bulamadı. Haluk Koç 168, işadamı Umut Oran 15, PM üyesi Ayhan Yalçınkaya ise sadece 1 delegenin imzasını alabildi. Kurultayda, 1231 delegeden 1105'i genel başkan seçimi için yapılan oylamaya katıldı. Baykal, 1021 oy aldı, 84 oy geçersiz sayıldı.

DELEGELERE TEŞEKKÜR ETTİ

Seçim sonucunun açıklanmasının ardından teşekkür konuşması için kürsüye çıkan Baykal, "Umarım bu kurultay CHP'ye akıl fikir verenlerin, istikamet, yol çizenlerin CHP gerçeğini daha doğru bir şekilde değerlendirmelerine bir katkı yapar" diye konuştu. CHP'nin büyük iç tartışmaların içinden geçtiğini söyleyen Baykal, bu tartışmaları kurultayla birlikte geride bıraktıklarını ifade etti. Baykal bu sonucun aday adaylarına ders olacağını umduğunu belirtti.