Okmeydanı'nda cenazeye gittiği cemevinde polis kurşunuyla hayatını kaybeden Uğur Kurt'un ölümüne ilişkin soruşturmada tanıklar, polis müfettişlerine ifade verdi

'Polis silahı düz tutmuş olsa bile Uğur Kurt ölmezdi'

Okmeydanı Cemevi’nde cenaze beklerken polisin açtığı ateşle hayatını kaybeden Uğur Kurt’un ölümüne ilişkin polis müfettişlerince ifadesi alınan tanıklar, doğrudan cemevinin hedef alındığını anlattı. Cemevi Başkanı Zeynel Şahin, “Polis silahı değil havaya, dümdüz tutmuş olsaydı bile, kot farkından ötürü kurşun cemevinin çatısından boşluğa giderdi” dedi.

İsmail Saymaz’ın Radikal’de yer alan haberine göre, olayın tanıklarından Cemal Taşdelen, “Akrebin sağ kapısından birinin indiğini ve iki eli bitişik şekilde bize doğru yöneltilmiş olduğunu gördüm” diye ifade verirken, kardeşi Ali Turan Taşdelen de “Polislere ateş etmemelerini, ambulans çağırmalarını söyledim. Ancak ‘Sizinle mi uğraşacağız, şimdi seni de alırız, git başımızdan’ diye cevap aldım” şeklinde ifade verdi.

Halil Hunulu, Kurt vurulduktan sonra ve uyarılara rağmen cemevi avlusuna dört beş el gaz bombası atıldığını vurgulayarak, “Gaz bombası atılmasını gerektirir ne bir gösterici grubu ne kalabalık vardı. Bu davranışta doğal olarak sui niyet (kötü niyeti) arıyoruz” ifadesini kullandı.