Polisi yaka paça götürüyor: Ziyareti sırasında Erdoğan aleyhine slogan atan 14 kişi gözaltına alındı!

Çanakkale'de ziyaretlerde bulunduğu sırada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP aleyhine slogan atan 14 kişi gözaltına alındı.

Erdoğan'ın Çanakkale Kolin Hotel'de 14 Mart Tıp Bayramı törenine katıldığı dakikalarda, Komünist Parti (KP) üyeleri, bir binanın 4'üncü katında bulunan İl Merkezleri'nin balkonuna 'Hırsıza, Katile, Yobaza Geçit Yok' yazılı ve üzerinde Berkin Elvan'ın resmi olan bir afiş astı.

Daha sonra grup Erdoğan ve AKP'yi eleştiren sloganlar atınca polis binayı bastı. Polis tarafından dışarı çıkarılan parti üyeleri slogan atmaya devam edince polis, partililerin ağzını kapatmaya çalıştı ve yere yatırdıkları iki göstericiye kelepçe taktı.

Komünist Parti üyesi 10 kişi gözaltına alınarak emniyete götürülerek sorgularının ardından serbest bırakıldı. Erdoğan ise, Kolin Hotel'deki konuşmasını tamamlayıp, daha sonra Kordon Boyu'ndaki toplu açılışa geçti.


FAŞİST POLİS İLE FAŞİST GRUPLAR ELELE
Ancak gözaltılar bununla da sınırlı kalmadı. Erdoğan’ın kente gelişini bildiri dağıtarak protesto eden dört Halkevleri üyesi de gözaltına alındı. Gözaltı sırasında Osmanlı Ocakları üyesi faşistler de Halkevleri üyelerine saldırdı.