Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Ahmet Kaymaz ile oğlu Uğur Kaymaz'ın öldürülmesinden sorumlu tutulan 4 polisin tutuklu yargılanmaları talebi redded

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Ahmet Kaymaz ile oğlu Uğur Kaymaz'ın öldürülmesinden sorumlu tutulan 4 polisin tutuklu yargılanmaları talebi reddedildi.

Duruşmada müdahil avukatlar adına söz alan Hüseyin Cangir, olayın anlık gelişmediğini, operasyon yapılan evin en az 24 saat polisçe gözlendiğini öne sürdü.

Olayın karşılıklı çatışma şeklinde geçtiği iddialarının da doğru olmadığını söyleyen Cangir, "Polis kamerasında ölenlerin ayağındaki terliklerin ayaklarından düşmemesi, bu iddianın doğru olmadığını ortaya koyuyor. Olay 6 metrekarelik bir alanda geçiyor. Olay yerindeki tankerde kurşun izi yok. Bu çatışma olmadığını gösterir." dedi. Müdahil avukat Kemal Aytaç ise davanın olayın geçtiği yer olan Mardin'de görülmesi durumunda keşif taleplerinin reddedilmeyeceğini belirten Aytaç, şöyle devam etti: 'Olay Mardin'de, dava Eskişehir'de görülüyor. Mardin'e keşfe kim gidecek? Türkiye'de yargıç bağımsızlığı yok."

Adalet Bakanlığı'nın ve emniyetin davaya katılan avukatların isim listesini ve davanın seyri hakkında bilgi istediğini ifade eden Aytaç "Bu durum, Yargı'nın üzerine gölge düşürüyor. Bu tür yazışmalara ve taleplere cevap verilmesini esefle karşılıyoruz.

'SONRA ÖLDÜRÜLDÜLER'
Reşat Kaymaz da "Uğur ve Ahmet Kaymaz önce yakalandı, sonra öldürüldü. İddia edildiği gibi çatışma olmadı. CD görüntüleri bunu ortaya koyuyor" dedi.

Sanık avukadarından Veysel Güler ise CD görüntülerinin Uğur Kaymaz'ın çocuk olmadığını, silah tutacak fiziki koşullara sahip olduğunu gösterdiğini, çatışma sırasında Uğur Kaymaz'ın elindeki kalaşnikof marka silahın Yenişehir Karakolu baskınında kullanıldığının belirlendiğini bildirdi. Silahın Uğur Kaymaz'ın eline nasıl geçtiğini merak ettiğini ifade eden Güler, şöyle devam etti: "Ahmet ve Uğur Kaymaz'ın evinde bulunan kitap, bayrak, fotoğraflar, kıyafetler ve takvim, örgüt bağlantısını ve ilişkisini gösteriyor. Sokaktan geçen herkes bu davaya müdahil olmuştur. Davanın Eskişehir'de görülmesinin dosyaya bir etkisi olmaz. Emniyetin kendi personelinin yargılandığı bir davada bilgi istemesi normaldir. Dosyada İnsan Hakları Derneği raporu var. Bu neyin nesi? İHD kim? Üstelik objektif değil. Polisi ve askeri suçlayıcı şekilde açıklamalar var." Sanık avukatlarından Füsun Tunçok, Uğur Kaymaz'ın çocuk olmadığını ileri sürdü. AA

Baba-oğul ölümden döndü
BİNGÖL
Yazıkonak Köyü'ne giderken, güvenlik güçleri ile PKK'li militanlar arasındaki çatışmanın ortasında kalan baba ile oğlu ölümden döndü. Havan mermilerinden kopan şarapnel parçalarının vücutlarına isabet ettiği 30 yaşındaki İzzet Gönder ile 5 yaşındaki oğlu Süleyman Gönder, 6 saat ölüme direndi. Tesadüfen köylüler tarafından bulunan baba ile oğlu, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi Servisi'nde tedavi altına alındı. İzzet Gönder, hastane raporları ve yapılacak olan ameliyatlardan sonra çıkarılacak şarapnel parçalarıyla savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Birgün