Eğitim Sen Genel Sekreteri Emirali Şimşek, bazı eğitim sendikalarının, TOKİ ile protokol yaptıklarını, bu şekilde ucuz ve düşük taksitlerle k

ÖZLEM ZORCAN ANKARA

Eğitim Sen Genel Sekreteri Emirali Şimşek, bazı eğitim sendikalarının, TOKİ ile protokol yaptıklarını, bu şekilde ucuz ve düşük taksitlerle konut edinme fırsatı sağlayacaklarını ifade ederek, yeni üye kaydetmeye çalıştıklarını belirtti. Şimşek, "Ucuz konut anlaşması diye bir şey kesinlikle yok. Eğitimcileri aldatılmamaları için uyarıyoruz" dedi. TOKİ yetkilileriyle konuştuklarını ifade eden Şimşek, "Yetkililer, kurumun herhangi bir eğitim sendikasıyla normal fı-yatlandırmanın altında bir fiyata toplu konut anlaşması yapamayacağını, halihazırda bu yönde hiçbir anlaşmanın bulunmadığını belirtmiş ve belirlenen standart konut fiyatların altına düşülemeyeceğini bildirmişlerdir" dedi.

Şimşek şunları kaydetti: "Eğitim Sen, sendikal mücadelenin promosyonlarla sürdürülmesine ilke olarak karşı çıkıyor. Promosyoncu sendikal anlayış, sendikal mücadelenin piyasa ilkelerine teslimiyet bayrağı çekmesi anlamına geliyor. Sosyal devletin temel ilkelerinden olan sosyal güvenlik sistemi, bireysel emeklilik ve özel sigortacılık lehine tasfiye edilirken bu sendikaların üyelerine bireysel emeklilik anlaşmaları imzalatmaları, promosyon sendikacılığının geldiği yeri gösteriyor."

Şimşek, promosyoncu sendikacılığın, sendikal hak ve özgürlüklere, üyelerin özlük haklarına bir kazanım sağlamayacağını ifade ederek şöyle konuştu:

"Eğitim Sen, TOKİ ile imzaladıkları protokol gereğince üyelerine düşük fiyatlı konut sahipliği vaat eden promosyoncu sendikaları, protokol anlaşmalarını kamuoyuna açıklamaya davet etmekte, eğitim ve bilim emekçilerine reva görülen bu yaklaşımı etik bulmadığını kamuoyuna duyurmaktadır. Söz konusu protokoller açıklandığında, üyelerine herhangi bir avantaj sağlamadığı da görülecektir."