Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya’nın başkenti Moskova’ya gitti. Esad’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yarın bir araya gelmesi bekleniyor.

Putin ile görüşecek: Suriye lideri Esad Moskova’da
Fotoğraf: DHA

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere başkant Moskova'ya gitti.

Suriye'nin haber ajansı SANA'ya göre, Esad'ı taşıyan uçak Moskova'daki Uluslararası Vnukovo Havalimanı'na ulaştı.

AA'ın aktardığı habere göre Esad'ı burada, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Rusya'nın Şam Büyükelçisi Aleksandr Yefimov ile Suriye'nin Moskova Büyükelçisi Beşşar Caferi karşıladı.

Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamada da Esad'ın yarın Putin ile bir araya geleceği kaydedildi.

Açıklamada, tarafların siyasi, ticari, ekonomik ve insani alanlardaki işbirliğinin daha da geliştirilmesine yönelik güncel konular ile Suriye ve çevresindeki meselelerin kapsamlı şekilde çözümüne yönelik perspektifleri tartışacağı ifade edildi.

KRİTİK GÖRÜŞME

Birçok Rus siyasi yorumcunun görüşüne göre, Putin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Esad ile kendisi arasında uzlaşma için arabuluculuk yapma talebini kabul etti. Ancak yakın gelecekte üçlü bir görüşmenin mümkün olacağına inanmıyorlar.

Diplomasi Akademisi Ulusal ve Uluslararası Güvenlik Dairesi Başkanı Oleg İvanov, "Erdoğan şu anda zor durumda. Mayısta seçim var. Bu nedenle Türkiye ile Suriye liderleri arasında olası bir görüşme, Erdoğan'ın yararına olsun ya da olmasın, aynı düzeye değerlendirilecektir. Aldığımız bilgilere göre Erdoğan henüz böyle bir görüşmeye karşı çıkmadı" demişti.