Radyoloji teknisyenleri daha fazla istihdam istiyor

HABER MERKEZİ

Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (TÜMRAD-DER) İzmir Temsilciliği, 8 Kasım Dünya Radyoloji Günü kapsamında basın açıklaması düzenleyerek, radyasyon çalışanlarının sorunlarına dikkat çekti. Alsancak Devlet Hastanesi bahçesinde yapılan açıklamayı okuyan TÜMRAD-DER İzmir Temsilcisi Ertuğrul Özarslan, pandemiyle birlikte iş yüklerinin arttığını söyleyerek, çıkarılan kanunlarla haklarının ellerinden alındığını söyledi.

Radyoloji teknisyenlerinin personel (istihdam) eksikliğinden dolayı acil servislerde fazla nöbet tutmak zorunda kaldığını aktaran Özarslan, “Sağlık Bakanlığı, Danıştay’ın nihai kararını beklemeden 5 yıl boyunca tutulan bu nöbetlerin ücretlerini faizi ile birlikte geri istiyor. Arkadaşlarımıza 5 bin ile 40 bin TL arasında borçlar çıkarıldı. Bir ay içerisinde ödeme yapılmadığı takdirde icra ve hacizlerle karşı karşıya kalacaklar” dedi. 25 Haziran’da yürürlükten kaldırılan Radyoloji Nizamnamesi’ne değinen Özarslan, “60 bin civarında sağlık emekçisinin özlük haklarını düzenleyen bir mevzuatın yürürlükten kaldırılarak yerine henüz bir mevzuat konulmamış olması kaotik bir durum oluşmasına sebep olmuştur” diye ekledi.

Özarslan, şu talepleri de dile getirdi: "Radyoloji teknisyenlerinin görev yetki ve sorumluluklarını belirleyen düzenleme hazırlansın. Radyoloji, nükleer tıp ve radyoterapi alanında personel eksikliği giderilsin."