Kentsel dönüşüm planları değişen Bahçelievler’de 123 bin lira sermaye ile kurulan Kat Plaza İnşaat’tan AKP’li belediyeye 1 milyonluk hibeyi değerlendiren CHP’li Meclis Üyesi Bektaş, “Kaşıkla verip kepçeyle almak” dedi.

Rant gelecek belediyeden milyonluk hediye esirgenmez

Yaren ÇOLAK

Bahçelievler Belediye Meclisi ekim ayı oturumunda meclisin onayına sunulan bir kararda bir inşaat şirketi tarafından belediyeye 5 Adet Yamaha marka motosiklet hibesi yapılmak istendi. AKP’li Bahçelievler Belediyesi’ne Kat Plaza İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından hibe edilen motosikletlerin her birinin değeri 205 bin TL.


Henüz bir yıl önce 123 bin liralık sermaye ile kurulan bu şirketin belediyeye bir milyon 25 bin TL’lik hibe yapması dikkat çekti.

Şirketin sermayesinden on kat fazla hibe yaptığının altını çizen CHP’li Belediye Meclis Üyesi ve Hukuk Komisyonu Üyesi Ufuk Emre Bektaş, Bahçelievlerin ‘kentsel dönüşüm’ sürecinde olduğunu hatırlattı. Bektaş, “Kentsel dönüşüm planları değişen bir ilçede bir inşaat şirketinin bu kadar büyük bir bedeli hibe etmesinin bir hayırseverlik örneği olduğunu düşünmüyoruz” dedi. AKP’ye yakınlığıyla bilinen Kat Plaza’nın yaptığı hibeyi değerlendiren CHP’li Bektaş, “Bunun böyle bir hayırseverlik olduğunu düşünmüyoruz. Kaşıkla verip kepçeyle geri almak” ifadelerini kullandı.

Şeffaf belediyecilik çağrısı yapan Bektaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Hukuk Komisyonu’nda AKP Grup Başkanvekili’ne ve komisyon üyelerine, Belediye Meclisinde tüm meclis üyeleri, belediye başkanı, yardımcıları ve birim müdürlerine sormama rağmen bir cevap alamadım. Meclise getirilen bu kararda aynı zamanda motorsikletlerin kullanımının Emniyet Müdürlüğü’ne verilmesi de var. Biz CHP grubu olarak kamu kurumundan bir başka kamu kurumuna bu transferin yapılmasına karşı değiliz; yalnızca şeffaf belediyeciliğin gereği olarak bu araçların neyin karşılığında verildiğini öğrenmek istedik. Hiç bir yanıt alamadık.”