Roboski'de ölenler anısına siyah balon uçuruldu

ZEYNEP KURAY

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Adalet ve Hakikat Komisyonu üyeleri, Roboski Katliamı’nın 5’inci yıl dönümü nedeniyle Galatasaray Meydanı’nda bir anma etkinliği düzenledi. Katliamda hayatını kaybeden 34 kişinin anısına gökyüzüne silah balonlar bırakan hak savunucuları, Roboski Katliamı’nın failleri cezalandırılana dek, adalet arayışlarını sürdüreceklerini vurguladı.

İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin’in de katıldığı anmada, “Roboski’ye adalet, failler yargılansın, Edî Bese, Artık yeter Roboski Katliamı’nda 5 yıl” yazılı pankart ve katliamda hayatını kaybeden 34 kişinin fotoğrafı taşındı. Beş dakikalık sessiz çığlık oturumunun ardından İHD İstanbul Şubesi Adalet ve Hakikat Komisyonu adına basın açıklamasını Mine Nazari okudu.

roboski-de-olenler-anisina-siyah-balon-ucuruldu-227189-1.

ROBOSKİ FAİLLERİ İŞ BAŞINDA!

Roboski ‘de 5 yıl önce, 28 Aralık 2011 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları ile çoğu çocuk 34 kişinin katledildiğini hatırlatan Nazari, 5 yıl geçmesine rağmen katliamın faillerinin yargılanmadığını belirtti. Nazari, “Türkiye Cumhuriyeti devletinin tüm yönetici kişi ve kurumları kendilerini bu suçtan aklayarak daha öncesinde yabancısı olmadığımız tüm yollara başvurdu. Ellerindeki siyasi ve askeri bürokratik güçleri kullanarak hesap vermekten kaçtılar ve kaçmaya da devam ediyorlar” dedi.

TEK YOL BARIŞ!

Roboski-Der Başkanı Veli Encü ve Roboski ailelerinden 5 kişinin gece yarısı yapılan baskınlarla gözaltına alındığını ifade eden Nazari, Roboski halkı başta olmak üzere Kürt sorununda çözümün barış ile mümkün olduğunu kaydetti. Nazari, “Biz insan hakları savunucuları olarak, bir saniye bile adalet arayışından vazgeçmeyeceğiz. Roboski halkının mücadelesini buradan selamlıyoruz“ dedi.

Açıklamanın ardından üzerinde katledilen 34 kişinin isimlerinin yazıldığı siyah balonları gökyüzüne bırakan insan hakları savunucuları, her ayın 28 ‘inde Roboski için adalet sormak için Galatasaray Meydanı’nda olacaklarını belirtti.