Rusya, Türkiye ile donanma alanında işbirliği yapmaya dair görüşmelerin olduğunu açıkladı. Türkiye, Rusya’dan alınan S-400 sistemleri nedeniyle ABD’ye gerilim yaşamıştı.

Rusya: Türkiye ile donanma teçhizatı alanında işbirliği yapmayı görüşüyoruz

Rusya’nın federal askeri ve teknik işbirliği servisi FSVTS’nin yetkilileri, Türkiye ile donanma alanında işbirliği yapmayı görüşmekte olduklarını söyledi.

Sputnik’te yer alan habere göre, FSVTS Sözcüsü Valeriya Reşetnikova, Türkiye’nin, Rusya yapımı donanma teçhizat ve silahlarına ilgi gösterip göstermediği sorusu karşısında, “Rusya ile Türkiye, askeri işbirliği yapabilecekleri muhtelif alanlarda görüşmeler yürütüyor, bunlara donanma alanında işbirliği de dahildir” dedi.

Reşetnikova, görüşmelerin hangi donanma teçhizat ya da silahları için yapıldığına ilişkinse bilgi vermedi.

Türkiye daha önce Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi satın aldı. Dört bataryayı içeren anlaşmanın değerinin 2.5 milyar dolar olduğu biliniyor.

ABD ise Rusya’dan alınan sistemlerin kullanılmaması ve iade edilmesi yönünde baskı oluşturuyor. Türkiye, F-35 programından S-400 sistemlerinin yarattığı gerilim nedeniyle çıkarılmıştı. ABD, CAATSA yaptırımları çerçevesinde Türkiye’ye yönelik bir dizi yaptırım kararı almıştı.