Atlas Sineması’nda yapılan etkinlikte, Rusya ve Türkiye halklarının müzik ve danslarından örnekler sahnelendi.

Rusya ve Türkiye halkları Atlas Sineması’nda buluştu

İstanbul Beyoğlu’nda, Türkiye-Rusya Halklarının Müzikleri ve Halk Dansları etkinliği gerçekleştirildi. Atlas Sineması’nda yapılan etkinlikte, Rusya ve Türkiye halklarının müzik ve danslarından örnekler sahnelendi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Rusya Dışişleri Bakanlığı bünyesinde hizmet veren, yurt dışında yaşayan vatandaşlar ve uluslararası insani iş birliği için kurulan Rossotrudnichestvo'nun Başkan Vekili Polikanov Dmitry, etkinlikte şöyle konuştu:

“Rusya Federasyonu, çok milletli, çok etnik kökenli insanların anavatanı olduğu için kültürümüz de çok zengin. Performans gösteren topluluklar Rusya'nın farklı coğrafyalarından, farklı bölgelerinden geldi. Kuzeyden Batıya, Doğu'dan Kuzeyin en üst yerlerine yerleşen Saha Cumhuriyeti'nden gelen sanatçılar kendilerine özgü, bizim de çok çok sevdiğimiz eserlerini, performanslarını burada gösterdi.”

Konuşmaların ardından gerçekleşen gösteride Rusya 6 gurup; Zarnı Yol (Altın Dere) Halk Müziği Topluluğu, Khokhlama Şarkı ve Dans Topluluğu, Udz Adıg Müzik Aletleri Halk Topluluğu, Moskova Rozhok (Rus Geleneksel Müzik Aleti) Korosu, Ayarhaan Grubu ve Domino Rus Halk Müzik Aletleri Topluluğu ile İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu performanslarını sergiledi.