Türkiye yarın Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turu için sandık başına gidiyor. Köşk adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yine dini istismar etti, mezhepçilik yaptı, yolsuzluklarının üzerini kapattı

Safsatalarınız aynı, şakşakçılarınız aynı...

Erdoğan, partisinin Kayseri mitinginde konuştu. Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Ekmeleddin İhsanoğlu’na yüklendi.

“Ey Kılıçdaroğlu, bak bu ülkede Alevi olan vatandaşım ben Alevi’yim diyemiyordu. Niye korkuyorsun? Sen de rahat ol. Bu bir ayrımcılık değil. Ben de Sünniyim. Sünni olduğumu rahat rahat söylüyorum. Bunlar zenginliktir, fakirlik değil” diyen Erdoğan, “Tasavvufta bir kaide var. Birlikten çokluk doğar. Yani kesrette vahdet anlayışı... Hemen kalemşörleri devreye girdi. ‘Başbakan ayrımcılık yapıyor’ diye. Hayır, ben tam aksine birliktelik yapıyorum. Korkma diyorum, rahat ol. Bu topraklarda Alevisi ile Sünnisi ile tüm etnik unsurlarla beraber yaşadık. 77 milyon yine beraberiz. Yeter ki silaha sarılmasınlar. Yeter ki silahlı eylemlere, şiddete sarılmasınlar” dedi.


EVLERE ŞENLİK ADAY
Erdoğan, rakibi İhsanoğlu için şu ifadeleri kullandı: Şenlik aday siyaseti bilmiyor, İstiklal Marşı’nı bilmiyor. 30 günde seçim olur mu? diyor. Keşke ona 40 gün daha ekleseydik de bunun ne olduğu da ortaya çıksaydı. En iyi bildiği konunun edebiyat ve tarih olduğunu söylüyordu. Orada da çaktı. Yahya Kemal’in Süleymaniye’de Bayram Namazı diye bir şiiri yok, Süleymaniye’de Bayram Sabahı diye şiiri var.

***

Tayyip Erdoğan’ın mitinginde hırsızlık
Cumhurbaşkanı adayı Başbakan  Erdoğan ‘ın Aydın mitinginde 20 kişinin cüzdanının yankesiciler tarafından çalındığı ortaya çıktı. Aydın İstasyon Meydanı’nda çarşamba günü düzenlenen ve yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı miting sırasında cüzdanları çalınanlar miting sonrası Hırsızlık Büro Amirliği ve Efeler Polis Merkezi Amirliği’ne başvurarak şikayetçi oldu. Polis, kalabalığı fırsat bilerek, cüzdan çalanların yakalanması için çalışma başlattı.